All-Electric paneel van HeatXL

Een infraroodpaneel straalt – vergelijkbaar met een houtkachel – warmtestralen uit die door de muren, vloeren en objecten in een kamer worden geabsorbeerd. Wanneer infraroodpanelen van het juiste vermogen goed worden geplaatst zal de gehele kamer op deze manier geleidelijk worden opgewarmd. De verwarmde objecten slaan de warmte tot drie keer langer op dan de lucht en geven deze geleidelijk weer af aan de omgeving. Het opstijgen en afkoelen van lucht die ontstaat bij klassieke convectieverwarming met cv wordt zo voorkomen. Hierdoor ontstaat een zeer gelijkmatige luchttemperatuur, met als voordeel dat personen die in de kamer aanwezig zijn zelf ook worden opgewarmd.

Het beste resultaat door stralingswarmte

Wanneer je op een koude winterdag op een zonnige plek zit, zal je dat snel als aangenaam ervaren. Wanneer je echter verplaatst naar een plek in de schaduw, zal dit al snel te koud zijn. Dat terwijl de luchttemperatuur om je heen hetzelfde is. Het is dus stralingswarmte die zorgt voor comfortgevoel.

Energiezuinig en zorgeloos comfort

Met Infrarood verwarming verwarm je dus de muren, de vloer en alle objecten in een kamer. Deze geven hun warmte weer af aan de lucht. Omdat de lucht daardoor niet circuleert kan de warmte langer worden vastgehouden. Daarbij blijft de bouwschil van de ruimte verwarmd. Hierdoor is minder energie nodig om de gewenste kamertemperatuur te behouden. Verwarmen met Infrarood verwarming is daardoor energiezuinig én comfortabel.

Infraroodpanelen als hoofd of bijverwarming

Infrarood verwarming panelen kunnen aan de muur, en tegen plafond als hoofd- of bijverwarming worden geïnstalleerd en zorgt zo voor een gelijkmatige en comfortabele kamertemperatuur. Ons assortiment is opgebouwd verschillende merken en types infraroodpanelen van diverse wattages. Daardoor is het altijd mogelijk om een volledige woning of verschillende ruimtes per stuk geheel of gedeeltelijk op de meest efficiënte en comfortabele manier te verwarmen.

Infrarood verwarming bij voorkeur aan het plafond

A-merk infraroodpanelen hebben een stralingsbereik van ongeveer 170 graden en stralen ongeveer 3 meter om zich heen. Om dat stralingsbereik optimaal te benutten is plafondmontage de slimste plek om onze infraroodpanelen te installeren. Omdat er geen radiatoren aan de muren hangen bespaar je meteen veel ruimte in huis.

Een groothandel nodig die met je meedenkt?

Wil jij het paneel toch liever aan de muur?

Technisch gezien kunnen onze infraroodpanelen heel goed aan de muur worden geplaatst. Wij hebben daar zelfs speciale uitvoeringen voor. Het maximale rendement wordt bij wandmontage echter niet behaald. Dat komt omdat de stralingseffectiviteit vanaf het plafond het grootst is en het stralingsbereik van een infrarood paneel aan de muur vaak wordt gehinderd door objecten. 

Plafond infraroodpanelen zijn gemakkelijk te installeren

We zijn dol op innovatieve oplossingen, maar houden het ook graag simpel en effectief. Het monteren van infraroodpanelen aan het plafond is zo’n voorbeeld. Meestal zijn er bij plafondmontage van infraroodpanelen geen ingewikkelde aanpassingen in de bedrading en meterkast nodig. Het aansluiten van de panelen kan dan op de bestaande stroompunten in het plafond. Eventuele verlichtingspunten kunnen behouden blijven worden apart geschakeld. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Krachtige bijverwarming met infraroodpanelen

Heb jij een project waarbij de klant niet volledig van het gas af kan? Dan is efficiënte bijverwarming met een infraroodpaneel de beste gasvrije oplossing. De gebruiker zet de thermostaat van de centrale verwarming op een lagere temperatuur en verwarmd bij op de plaats waar hij of zij zit met een krachtig infraroodpaneel. Op die manier kan met een zeer geringe investering en nagenoeg geen installatietijd een flinke besparing op de gaskosten worden gerealiseerd. In combinatie met een slimme regeling zoals een Wifi sturing of afstandsbediening profiteert de klant direct van comfortabele warmte en lage energiekosten.

Welltherm Logo
Ecaros Logo
Alkari logo

A-merk infraroodpanelen voor de beste TCO

Niet alleen het argument van grote energiebesparing geeft de doorslag voor het toepassen van onze infraroodpanelen. Vooral de combinatie van de eigenschappen: eenvoudige installatie, onderhoudsvrije levensduur, flexibele installatie en een aantrekkelijk ontwerp maakt onze producten populair. Bij volledige doorrekening van alle kosten waarbij naast energiegebruik, ook installatiekosten en onderhoud worden meegenomen ontstaat een de meeste gevallen een onverslaanbare TCO ten opzichte van de meeste andere vormen van elektrisch verwarmen.

HeatXL infraroodverwarming

Onze doordachte verwarmingsoplossingen geven de mogelijkheid voor individuele planning en vrijheid van plaatsing. Daarbij bieden de vele manieren van toepassing ruimte om combinaties te maken met andere all electric producten, wat onze dealers een concurrentievoordeel geeft. 

HeatXL – de Benelux leverancier voor infraroodpanelen van de beste kwaliteit – verkrijgbaar bij vakspecialisten in de gehele Benelux.