HEATXL

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email HeatXL

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood panelen

infrarood-panelen (9)

HeatXL Infrarood panelen

HeatXL is exclusief distributeur van infrarood panelen voor verschillende Duitse merken. Kies daarom voor de zekerheid van topkwaliteit producten. Bij HeatXL ontvang je tevens een degelijk advies van onze ervaren infrarood verwarming adviseurs. Neem contact op voor een offerte op maat.

Elektrische verwarming infrarood is zuinig in gebruik, het is een andere manier van verwarmen. De infrarood panelen werken op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarode warmte stralen.

Je woning of bedrijfspand verwarmen door middel van infrarood panelen is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen. Gebruik groene stroom of energie die is opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak.

Wil je weten wat het verbruik per ruimte is en hoeveel euro per jaar je kwijt bent aan elektriciteit kosten? Geen probleem, onze adviseurs rekenen dat voor je uit.

Naast het meten van de inhoud van de woning, wordt ook gekeken naar andere factoren. Zoals de isolatie van je huis, de ligging en het aantal buitenmuren. Op basis daarvan wordt een nauwkeurig calculatie gemaakt van de verbruik kosten en de aanschaf kosten.

Infrarood panelen

Infrarood panelen A-merken

HeatXL levert infrarood systemen van A-leveranciers uit een grote eigen voorraad. Hierdoor is een snelle levering gegarandeerd. Sinds 2008 levert HeatXL infrarood panelen van hoge kwaliteit aan wederverkopers en in warmte projecten.

Infrarood panelen

Infrarood panelen kwaliteit

HeatXL infrarood verwarming is van een hoge kwaliteit. Ze zijn gemaakt voor intensief gebruik als hoofdverwarming in jouw woning of bedrijfspand. Vraag onze adviseurs naar de vele mogelijkheden en de best passende oplossing voor jouw project.

Infrarood panelen

Infrarood panelen toepassen

HeatXL infrarood warmtepanelen zijn innovatief en energie besparend. In combinatie met de HeatXL slimme thermostaten zijn ze nog energie zuiniger in verbruik. Niet voor niets kozen vele duizenden klanten al voor onze infraroodpanelen. Bekijk onze referenties of ervaar de warmte zelf in onze showroom.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN

Producent infrarood verwarming

Infrarood verwarming het moderne verwarmen

HeatXL infraroodpanelen zijn zeer geschikt voor het energie zuinig verwarmen van kamers in woningen of van kantoorruimtes in jouw bedrijf.

Naast dat infrarood warmtepanelen geschikt zijn voor gebruik in jouw woonkamer of serre, hebben wij ook speciale infrarood systemen voor gebruik aan hoge industriële plafonds. Met deze industriële heaters kan simpel en zuinig een bedrijfshal of werkplek worden verwarmd.

Hoe werkt een HeatXL infrarood paneel dan precies? Infrarood panelen werken anders dan een convectie verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme luchtstroom krijg je het warm. De ir panelen werken net zoals het principe van de zon. Hoe de zonnestralen de aarde verwarmt, verwarmen de infrarood stralen het grootste deel van de objecten in de kamer.

Ir panelen geven lange warmtegolven uit, die ook wel C-straling worden genoemd. De infrarode straling is gelijk aan de zonnestraal, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Je voelt direct de warme infrarood warmte op je huid, waardoor je een aangenaam comfortabel gevoel ervaart.

De objecten in de kamer slaan de warmte op en weerkaatsen vervolgens deze weer de ruimte in. De ir stralen weerkaatsten overal op, zoals de meubels, wanden en vloer. De gehele kamer wordt daarmee op een natuurlijke manier goed en snel warm.

Dit is hetzelfde effect als de zon je woonkamer binnen schijnt. De zonnestralen warmen de ruimte op en je meubels voelen ook warm aan. Als je in je stoel achter het raam zit, voel je gewoon de warmte van de zon. Ditzelfde effect hebben de infrarood stralen.

infrarood-panelen (4)

Infrarood panelen besparing

Door het toepassen van infrarood panelen kan je eindelijk afscheid nemen van de lelijke radiatoren en het stof op CV leidingen. Tevens vragen infraroodpanelen geen jaarlijks onderhoud en hebben ze daarnaast lage installatie kosten. De temperatuur van het infrarood systeem kan per kamer worden ingeregeld, zodat een niet gebruikte kamer niet onnodig verwarmd hoeft te worden.

Vanaf nu is jouw woonkamer of kantoor altijd snel op een comfortabele temperatuur. Door de flinke energie reductie daalt jouw energie factuur. Hierdoor is de aankoop van infraroodpanelen ook in financieel opzicht de beste keuze.

Infrarood panelen

Infrarood verwarming warmte

Infrarood verwarming staat bekend om de comfortabele warmte en gelijkmatige spreiding. Doordat het systeem gebruik maakt van de objecten voor het verwarmen van een kamer. Warmte afgifte door een object kun je het best vergelijken met het effect van de warmtestralen van de winterzon.

Wanneer de zon een uurtje jouw terras heeft verwarmd en vervolgens achter de wolken verdwijnt voel je nog lang de warmte. De muren en bestrating stralen nog lange tijd warmte uit. Terwijl de lucht temperatuur al snel is afgekoeld. Infraroodverwarming werkt op vergelijkbare wijze in op objecten.

 

infrarood-panelen (2)

Infrarood panelen rendement

Bij een paneel temperatuur van 105 tot 120 graden wordt de beste afstand en grootste warmte rendement gehaald. Er vindt een snelle opwarming van de kamer plaats. Wanneer jouw infrarood systeem de ruimte op de ingestelde temperatuur heeft opgewarmd, zorgt de bijbehorende thermostaat dat de gewenste temperatuur in stand blijft.

Met HeatXL infrarood panelen is de warmte voelbaar tot een afstand van ongeveer 4 meter. Dat is wel 10x verder dan het warmtebereik van een ouderwetse cv radiator of kachel. Maar ook op kortere afstand voelt de warmte plezierig aan.

Het aantal watt voor infrarood paneel

Heb je advies nodig over hoeveel watt per paneel je nodig hebt, wij beantwoorden alle vragen.

Een klein infrarood paneel, zoals 300 watt, is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor bijvoorbeeld de badkamer en toiletten wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen zoals de 400 tot 600 watt voor 8 m².

Een middelgroot infrarood paneel, zoals 1000 of 1500 watt, is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 15 tot 20 m².

Een groot infrarood paneel, zoals 2000 of 3000 watt, is geschikt voor grote ruimtes, zoals huiskamer of kantoor van 30 tot 40 m².

Infrarood verwarming verbruik

Het verbruik van infrarood verwarming is bijzonder zuinig te noemen. Zeker in goed geïsoleerde woningen, zoals nieuwbouw, verbruikt een infrarood verwarming aanzienlijk weinig energie.

Nieuwbouw woningen hebben een hoge isolatiewaarde waardoor het binnen, zonder gebruik van een kachel, al zo’n 16 graden Celsius is. Een infrarood paneel heeft weinig energie nodig om het klimaat naar 20 of 21 graden te brengen.