Badkamer infraroodpanelen

Effectieve stralingswarmte door infraroodpanelen voor gebruik in de badkamer

Door de zeer korte opwarmtijd zijn HeatXL infraroodpanelen ideaal voor het verzorgen van een comfortabel, klimaat in de badkamer. Ons assortiment bestaat uit verschillende uitvoeringen in verschillende maten en wattages waaruit je kunt kiezen. De meest populaire panelen voor gebruik in een badkamer zijn spiegel infraroodpanelen. Of het nu gaat om een kleine badkamer of een riante wellness-ruimte – voor elke toepassing hebben wij een passende oplossing. Het maakt niet uit of je een gastentoilet verwarmt met een compact infraroodpaneel of een ruime familiebadkamer met een grootformaat infraroodpaneel of een combinatie van meerdere infraroodpanelen, zoals een badhanddoek droger en een mat wit glaspaneel aan het plafond. 

Infraroodpanelen voor de woonruimtes

Energiezuinige warmte voor een comfortabel thuis

Moderne woonkamers hebben vaak een open ontworpen. Dat vergroot het te verwarmen oppervlak en vereist een goede planning en verdeling van de infraroodpanelen. Een zorgvuldige bepaling van de warmtebehoefte is een belangrijke voorwaarde voor het verwarmingsresultaat en de gebruikte energie. Naast onze populaire metalen infraroodpanelen die bij voorkeur worden gemonteerd aan het plafond, worden ook infraroodpanelen met een afbeelding regelmatig toegepast in woonkamers. Ook in onze serie glaspanelen zitten voldoende interessante opties om een maatwerk te leveren aan jouw klant. Wij bieden steeds de juiste verwarming voor een aangenaam en energiezuinig binnen klimaat. In combinatie met een WiFi thermostaat ontstaat het maximale bedieningsgemak. Dankzij de krachtige batterij kun je de thermostaten vrij in de kamer plaatsen, zonder vervelende kabels. 

Infraroodpanelen voor de keuken

Een multifunctioneel verwarmingssysteem met dubbele functie

In een keuken is meestal weinig vrije ruimte aan de wand, omdat deze grotendeels wordt ingenomen door keukenkastjes. Dat maakt het des te slimmer om een ​​infraroodpaneel te integreren dat extra voordelen biedt. Infraroodpaneel als een schoolbord voldoet aan deze eis omdat hij meer kan dan alleen efficiënt verwarmen. Naast een energiezuinige stralingsverwarming dient dit paneel ook als extra groot notitieblok en is daardoor het organisatiecentrum voor het hele gezin. Je kunt berichten schrijven, tekenen of afspraken noteren op het oppervlak – precies zoals op een schoolbord! Als er geen vrije wandruimte beschikbaar is, adviseren wij montage van een infraroodpaneel aan het plafond. In de vorm van een mat wit metalen paneel valt het nauwelijks op, maar is hij optimaal gepositioneerd voor een gelijkmatige warmteverdeling. 

Infraroodpanelen voor kinderkamers

Slimme verwarmingsoplossingen voor de kinderkamer

De veiligheid van kinderen is het uitgangspunt van ons advies. Daarom adviseren wij bij gebruik van infraroodpanelen in kinderkamers deze op voldoende hoogte aan de muur of – nog beter – aan het plafond te monteren. Dit zorgt ervoor dat de kinderen niet in een onbewaakt moment in contact komen met het infraroodpaneel, ook al is er geen gevaar voor brandwonden. De voorkeursmontage aan het plafond zorgt ook voor een gelijkmatige warmteverdeling in de kamer. Een metalen infraroodpaneel met een mat witte afwerking is ideaal voor plafondmontage. Door het minimale contrast met het plafond is het paneel zo nauwelijks zichtbaar. Het gebruik van een thermostaat draagt ​​bij aan extra comfort en gebruiksgemak.

Benieuwd naar de vele opties van ons XL assortiment?

Infraroodpanelen voor de slaapkamer

Gezonde warmte voor een goede nachtrust

Een belangrijke factor voor een gezonde nachtrust is het binnenklimaat. In een met infraroodpanelen verwarmde kamer is de kamertemperatuur doorgaans iets lager dan in een met convectieverwarming verwarmde ruimte. Dat zorgt voor een beter klimaat en fijne nachtrust. Er zijn nog meer redenen om infraroodpanelen in een slaapkamer toe te passen. Vooral de lage warmtevraag en korte verwarmingsduur maakt het gebruik van een infraroodpanelen in een slaapkamer zeer interessant. Daarbij zien wij steeds vaker infraroodpanelen die in combinatie worden gebruikt met een warmtepomp systeem. De infraroodpanelen fungeren daarbij als snelle ondersteunde verwarming op de benedenverdieping of als hoofdverwarming in de slaapkamers.

Infraroodpanelen voor kantoren

Infraroodpanelen voor gebruik in systeemplafonds zijn speciaal geschikt voor kantoren, verkoopruimtes en medische praktijken. Voor de installatie worden de infraroodpanelen eenvoudig in het systeemplafond gehangen. Ideaal voor nieuwbouw, maar ook voor vervanging- en renovatie van bestaande verwarmingssystemen. De speciale infraroodverwarming is afgewerkt met witte poedercoating en lijkt daardoor erg op conventionele plafondpanelen. Ze zorgen voor een gezond binnenklimaat en comfortabele warmte van bovenaf. Overal flexibel inzetbaar en verkrijgbaar als enkel en dubbel paneel zodat voor elke ruimte het ideale vermogen kan worden gekozen. 

Bureau verwarming

Infraroodstralers voor industriële toepassing

Slim met stralingswarmte verwarmen zorgt voor grote besparing

Een bedrijfshal is een grote ruimte met een hoog plafond. Wanneer je een loods of bedrijfshal verwarmt met traditionele luchtverwarming, moet alle lucht in de gehele loods worden verwarmd. Daarbij stijgt de verwarmde lucht omhoog waardoor het bij het plafond warm is en op de werkvloer nog steeds koud. Dat zorgt voor een enorme verspilling van energie en een verlies van comfort. Door te kiezen voor stralingsverwarming in de vorm van infraroodstralers, kan eenvoudig een energiebesparing van tot wel 70% gerealiseerd worden. Afhankelijk van de toepassing en warmtevraag kan met werkplek verwarming, hoofdverwarming of een combinatie daarvan het perfecte resultaat worden behaald.