Infraroodpanelen stralen – net als een houtkachel – warmtestralen af die door de wanden, de vloer en vaste objecten in een ruimte worden geabsorbeerd. Als je infraroodpanelen van het goede vermogen juist worden geplaatst, dan zal de gehele ruimte op die manier gelijkmatig worden opgewarmd.

De zo verwarmde vaste objecten slaan deze warmte tot wel drie keer zo lang op. Daarna geven de objecten die warmte geleidelijk weer af aan de lucht in de omgeving. Het naar het plafond stijgen en vervolgens weer afkoelen van lucht, zoals die ontstaat bij ouderwetse verwarming met cv wordt zo eenvoudig voorkomen. Zo ontstaat een heel gelijkmatige temperatuur. Het voordeel is dat mensen die in de ruimte aanwezig zijn zelf ook worden verwarmd.

Het zuinigste effect met stralingswarmte

Als je tijdens een koude winterdag op een plek in de zon zit, zal je dat snel als prettig ervaren. Als je echter verplaatst naar een plaatsje in de schaduw, zal dat al wel snel te koud zijn. Terwijl de luchttemperatuur om je heen gelijk is ervaar je dus een ander comfort. Je begrijpt zo dat het de stralingswarmte is die ervoor zorgt dat je comfort ervaart.

Energie besparen en warmte comfort

Met een infraroodpaneel verwarm je dus de wanden, vloer en alle vaste objecten in een ruimte. Die geven hun warmte weer af aan de lucht. Doordat de lucht zo niet circuleert kan de warmte langer worden vastgehouden. Ook blijft zo de bouwschil van de kamer verwarmd. Zo is er minder energie en vermogen benodigd om de kamer op de gewenste temperatuur te houden. Verwarmen met een infraroodpaneel is daarom energiebesparend én comfortabel.

Een infraroodpaneel als bijverwarming of als hoofdverwarming

Je kan infraroodpanelen zowel aan de muur, als tegen plafond gebruiken. Ze kunnen worden ingezet als hoofd- of bijverwarming. Juist geïnstalleerd zorgen deze panelen voor een gelijkmatig verdeelde warmte en en comfortabele temperatuur. 

Het HeatXL assortiment is opgebouwd uit verschillende merken en types infraroodverwarming in diverse wattages en uitvoeringen. Zo is het altijd mogelijk om een gehele woning of verschillende kamers per stuk geheel of gedeeltelijk zeer efficiënte en comfortabel te verwarmen.

Infraroodverwarming bij voorkeur aan het plafond

A-merk infraroodverwarming heeft een stralingsbereik van ongeveer 160 graden en stralen ongeveer 3 meter om zich heen. Om het stralingsbereik optimaal te benutten is montage aan het plafond de beste plek om infraroodpanelen te monteren. Bijkomend voordeel is dat er geen radiatoren aan de muren hangen. Zo bespaar je direct ook veel plek in huis.

Wil jij jouw paneelverwarming liever aan de wand?

Montage technisch kan onze infraroodverwarming zeer effectief aan de muur worden opgehangen. Wij hebben daar zelfs speciale infraroodpanelen voor. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel of een paneel met een afbeelding. Het beste rendement zal bij muurmontage echter niet worden gehaald. Dat is de effectiviteit van de warmte het grootst is bij montage aan het plafond. Daarbij wordt het stralingsbereik van infraroodverwarming aan de muur vaak belemmerd door objecten. 

Plafond infraroodverwarming is eenvoudig te installeren

Wij zijn dol op onze innovatieve oplossingen, wij houden het graag simpel en gemakkelijk. Het installeren van infraroodverwarming aan het plafond is zo’n voorbeeld. Vaak is er bij plafondmontage van infraroodverwarming geen ingrijpende aanpassingen in de bedrading of de meterkast vereist. 

Het monteren van de infraroodverwarming kan meestal op de bestaande stroompunten in het plafond. Bestaande verlichtingsplekken kunnen behouden blijven en worden dan apart geschakeld. Eenvoudiger kunnen wij het plaatsen niet maken.

Dealer worden van infraroodpanelen?

Snelle bijverwarming met infraroodverwarming

Heb jij een woning waarbij de klant niet helemaal van het gas af kan? Dan is efficiënte lokale verwarming met een infraroodverwarming meestal de beste gas loze oplossing. De bewoner zet de thermostaat van de centrale verwarming op een lager temperatuur. Vervolgens verwarmt men bij op de plaats waar hij of zij zit. Dat kan met een efficiënte infraroodverwarming.

Op deze wijze kan met een beperkte investering en bijna geen installatie inspanning een forse bezuiniging op de gaskosten voor verwarming worden behaald. Doe je dat in combinatie met een slimme regeling met een Wifi sturing of afstandsbediening is de besparing extra groot. Zo geniet jouw klant meteen van comfortabele stralingswarmte en een lage energiefactuur.

De beste infraroodverwarming voor het beste resultaat

Niet enkel het argument van flinke energiekosten verlaging geeft de doorslag voor het plaatsen van onze infraroodverwarming. Juist de combinatie van de eigenschappen: snelle installatie, onderhoudsarme levensduur, smaakvolle uitstraling en een mooi design maken onze panelen erg gewild. 

Bij volledige berekening van alle kosten met naast het energie gebruik, ook de kosten voor plaatsing en montage, maar ook de prijs van onderhoud worden meegenomen, ontstaat in de meeste gevallen een onverslaanbare prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met bijna alle andere manieren van elektrisch verwarmen.

HeatXL infraroodpanelen

Onze doordachte verwarming geeft de mogelijkheid voor project specifieke planning en eenvoud van plaatsing. Ook bieden onze producten vele manieren om combinaties te maken met andere soorten verwarming, wat jouw als dealer een voordeel geeft op de concurrentie.

HeatXL – de Benelux leverancier voor infraroodpanelen van de beste kwaliteit – verkrijgbaar bij vakspecialisten in de gehele Benelux.