Wat zijn de infrarood paneel voordelen

Infrarood paneel voordelen op een rij

Inmiddels weten we allemaal dat huis verwarmen met infrarood panelen voordelen oplevert. Zoals onderhoudsvrije kachel, eenvoudig installatie, schoon luchtklimaat, voordelig verwarmen. Wat zijn verder de infrarood paneel voordelen eigenlijk? Infraroodpaneel legt dit zorgvuldig aan je uit. 

metaal plafond verwarmen met infrarood

Infrarood verwarming voelt als de warme zonnestralen

Infrarood verwarming voelt aan als een zacht zonnetje dat ons rechtstreeks verwarmt. Deze vorm van huisverwarming voelt heel comfortabel en gezond aan, omdat ons lichaam van nature ontworpen is om infrarode energie te absorberen en uit te stralen. 

Infrarood verwarming stelt het lichaam in staat zich aan de omgeving aan te passen, zodat de meeste mensen zich comfortabel voelen bij 19 graden Celsius. In plaats van de 21 graden die gewoonlijk nodig zijn bij alleen luchtverwarming. Deze warmtebron verdeelt de warmte gelijkmatig met behulp van infrarood stralen en wordt vervolgens gereflecteerd om zich naar buiten uit te strekken. Dit resulteert in een zeer comfortabele, zachte warmte. 

Geruisloos infrarood paneel 

Infrarood paneel biedt een alternatief voor lawaaieriger opties, want het warmtepaneel werkt zonder lawaai te produceren. Dit komt omdat er geen ventilator aan te pas komt en infrarood panelen alleen licht uitstralen. Je kan dus rustig het infrarood paneel aanzetten en ondertussen geconcentreerd werken, zonder tikkende geluiden te horen. Infrarood paneel wordt dan ook wel de ‘stille verwarming’ genoemd. Bovendien is deze vorm van huis verwarmen ook nog eens geurloos. Dat zijn pas infrarood paneel voordelen.

Gezonde verwarming infrarood

Terwijl andere soorten verwarming statische elektriciteit kunnen veroorzaken of tot uitdroging van je huid en sinussen kunnen leiden, wordt verwarming infrarood als een gezondere optie beschouwd. Dit komt omdat infrarood panelen het gehalte aan zuurstof of vochtigheid in je huis niet verlaagt. Dit vermindert oncomfortabele symptomen als droge keel en jeukende ogen. Dit reduceert ook uitdroging van de huid die andere verwarmingsbronnen wel met zich meebrengen. Omdat de elektrische verwarming warmte creëert met licht kun je genieten van warmte zoals je die buiten in de zon zou hebben zonder de schadelijke UV straling. Naast al deze infrarood paneel voordelen, stimuleren de infraroodstralen ook de bloedcirculatie en het kan leiden tot een lagere bloeddruk.

warmtepaneel keuken infarroodpaneel

Kostenbesparende zone verwarming 

Infrarood verwarming kan een kosteneffectieve manier zijn om je huis te verwarmen. Met een infrarood verwarming heb je het voordeel van zone verwarming. Dit betekent dat je alleen de delen in je huis hoeft te verwarmen die je warm wilt hebben. Als je niet je hele huis verwarmt, wordt je verwarmingsrekening aanzienlijk lager. Je hoeft een kamer ook niet voor te verwarmen, want infrarood warmte werkt vrijwel direct. 

Sommige infrarood kachels gebruiken slechts 300 watt vermogen en bijna alle warmte die ontstaat wordt naar buiten afgegeven. Wat leidt tot verwarmingsefficiëntie tegen een zeer betaalbare prijs. In feite kun je je verwarmingskosten met 30-50 procent verlagen door over te schakelen op infrarood panelen. De efficiëntie hangt natuurlijk af van de specifieke soort infraroodverwarming die je kiest en van de constructie van je huis, de hoogte van het plafond, de isolatie, en meer.

Infrarood kachel heeft geen onderhoudskosten

Infrarood kachel vraagt heel weinig onderhoud. De warmtepanelen hebben geen bewegende delen en er zijn geen luchtfilters die vervangen moeten worden. Er is geen motor om te slijten en geen smering nodig. Het enige wat je hoeft te doen om het toestel goed te laten werken, is de reflectoren van de infrarood kachel regelmatig schoon te maken. Dit doe je eenvoudig met een vochtige doek. 

Veilige verwarming

Veiligheid is vaak een eerste zorg bij het overwegen van een nieuw soort verwarming. De kerntemperatuur van een infrarood verwarming zal niet eens zo heet worden als die van een meer conventionele verwarming. De panelen van Infraroodpaneel worden geleverd met een metalen of veiligheidsglas omhulsel over het verwarmingselement. Dit betekent dat kinderen en dieren in contact kunnen komen met het oppervlak van het verwarmingselement zonder gevaar voor brandwonden. Bovendien zijn alle infrarood panelen van Infraroodpaneel TUV gekeurd en bevatten ze nog meer veiligheidskeurmerken. 

Kinderkamer

Prachtige design verwarming

Behalve efficiënt en betaalbaar is een IR paneel een echte design verwarming. De panelen zien er namelijk heel stijlvol uit. Dankzij het slanke model van 1,8 tot 2,5 cm zijn ze ruimtebesparend en staan ze prachtig aan de wand of het plafond. Je kan kiezen uit talloze modellen. Zoals een infrarood verwarming krijtbord in de keuken, een spiegel verwarming in de badkamer of een verwarming poster waar je elke foto of motief op kan laten bedrukken. Ontwerp je eigen infrarood paneel! 

Lees meer blogs

Vacatures