Wat is een Alkari infrarood verwarming ITC?

Wat is een Alkari infrarood verwarming met ITC sturing?

De Alkari infrarood verwarming ITC sturing zorgt voor de juiste temperatuur in de kamers via één centrale thermostaat. Dit is niet alleen handig en praktisch, maar je bespaart ook direct op de verwarmingskosten. Een thermostatische regeling voor jouw infrarood verwarming draagt namelijk enorm bij aan de verwarmingskosten. De besparing van een Alkari infrarood verwarming met thermostaat ITC sturing kan oplopen tot wel 22%.

De vernieuwde reeks van Alkari infrarood panelen zijn namelijk voorzien van een slimme ITC sturing welke draadloos het warmtepaneel aanstuurt. Het is voldoende om een aantal panelen in de kamer te plaatsen welke voorzien zijn van één centrale thermostaat. Met dit hoofdstation bedien je alle infraroodpanelen afzonderlijk van elkaar. Het resultaat is een overzichtelijke verwarming installatie zonder zichtbare bedrading.

 

Thermostaat draadloos biedt comfort

Met een thermostaat draadloos bedien je de Alkari infrarood verwarming in je woning. De thermostaat werkt draadloos via radiografische golven of wifi. Met een thermostaat draadloos heb je geen loshangende draden die in het zicht hangen.

Met de draadloze thermostaat van de Alkari infrarood verwarming bedien je eenvoudig alle warmtepanelen in één keer. Je kan ze ook apart van elkaar instellen, indien je dat wenst en dat allemaal via één hoofdstation. Dit bied comfort, gemak en heerlijke comfortabele warmte.

Met een draadloze thermostaat met wifi kan je de Alkari infrarood panelen met ITC sturing zelfs via de app op je mobiele telefoon of tablet bedienen. Voor iedere woning is een passende mooie thermostaat te vinden voor jouw Alkari infrarood verwarming.

Een elektrische thermostaat wordt ook wel een warmteschakelaar of slimme warmteregelaar genoemd. Een slimme thermostaat draadloos is een warmteregelaar die schakelt op een vaste of een in te stellen temperatuur. Met bedrading of als draadloze thermostaat wifi.

Communicatie Alkari infrarood paneel met ITC sturing

Een Alkari infrarood paneel met ITC sturing communiceert middels een draadloze verbinding met de centrale thermostaat. Dit vindt plaats via een internet- of gps-verbinding op afstand van het basisstation. Om deze redenen kan een programmeerbare thermostaat gezien worden als een multifunctioneel communicatie device.

Onze huishoudens worden de dag van vandaag steeds slimmer vanwege de automatisering, ook wel domotica genoemd. Met diverse technologieën kan steeds meer automatisch, op afstand en elektronisch geregeld worden. Dat is prettig voor ons, want ons wooncomfort wordt hierdoor verbetert. Wat hier een voordeel aan is, dat je een Alkari infrarood paneel met ITC sturing zelf het werk kan laten doen. Dit wordt ook wel een slimme thermostaat genoemd.

Middels de draadloze thermostaat kan je het Alkari infrarood paneel op afstand bedienen via je smartphone, tablet of smartwatch. Eenvoudig en altijd bereikbaar via ja mobiele device. Waar je ook bent, thuis of buiten de deur of op vakantie. Kom je terug van een lang weekend naar de winterzon? Dan stel je een paar uur voordat je thuiskomt de warmtepanelen in, zodat je in een heerlijk comfortabel en warm thuis komt.

 

Besparing infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat

Een infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat zorgt voor een verbruiksbesparing. Een Alkari infrarood verwarming met ITC sturing draagt daarbij aan mee. De ITC versie van de Alkari infrarood panelen hebben een Integrated Temperature Controller. Vrij vertaald in het Nederlands betekent dit dat de infrarood verwarming een ingebouwde thermostaat besturing heeft.

Hierdoor kan je vanaf één hoofdcentrale alle infrarood apart van elkaar aansturen. Dit kan zijn via het hoofdstation of via de app op je smartphone of tablet. Daardoor hoef je bij de montage ook geen rekening te houden met snoeren voor de programmeerbare thermostaat. Dit is niet alleen een mooier gezicht aan de wand, maar ook handig. Zeker bij een plafondverwarming is een Alkari infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat onmisbaar.

Bediening Alkari infrarood verwarming

Alkari infrarood panelen met ingebouwde thermostaat en ITC sturing zijn eenvoudig in de bediening, maken de installatie eenvoudiger en besparen je tegelijkertijd veel geld uit aan de energiekosten. Een verwarming met een thermostaat regeling levert je een gemiddelde jaarlijkse besparing op van 22%. Dit komt omdat de verwarmingspanelen nooit en te nimmer onnodig aan staan.

En als je vergeten bent de badkamer verwarming uit te zetten toen je de deur achter je dicht trok op weg naar je werk? Dan is dat geen enkel probleem. Via de app op je mobiele telefoon schakel je de badkamer verwarming eenvoudig uit.

Dit geldt natuurlijk ook andersom. Net voordat je thuiskomt, kan je de warmtepanelen al aan zetten. Maar let wel, een infrarood verwarming heeft maar een minimale opwarmtijd van 8 tot 15 minuten. Dus zet de installatie niet onnodig vroeg aan. Een slimme thermostaat kan je zelfs zo instellen dat de infraroodverwarming aangaat zodra je in de buurt van je woning komt. Dit wordt gemeten via je gps-positie.

Assortiment Alkari infrarood warmtepanelen

Wil je meer weten over het assortiment Alkari infrarood? Zoals het Alkari basic infraroodpaneel of Alkari infrarood verwarming ITC thermostaat? Wil je weten hoe een Alkari hybride infrarood verwarming werkt? Neem voor al deze vragen gerust contact op met onze experts van Infrarood verwarming. Je kan ook onze collectie bekijken in de online winkel. Met een Alkari handdoekdroger heb je bijvoorbeeld altijd warme en droge handdoeken in de badkamer, alsmede een gezonde en warme ruimte.

Lees meer blogs

Vacatures