Waarom infrarood panelen beter zijn dan gewone verwarming

Waarom infrarood panelen beter zijn dan gewone verwarming en de beste zijn

Infrarood panelen geven voor het grootste deel infrarode straling. Ze zijn natuurlijk beter dan een gewone verwarming, dat durven wij zeker te stellen. Sommige mensen zijn nog steeds terughoudend over deze nieuwe technologie. Maar waarom eigenlijk? 

Infrarood verwarming is goedkoop in verbruik. De installatie is eenvoudig en snel en je hebt geen onderhoudskosten aan infrarood panelen warmte. Of dat nog niet genoeg redenen zijn om over te stappen naar een infrarood verwarming. 

We kunnen nog verder gaan met andere voordelen, zoals de het gezond leefklimaat binnen. Geen schimmels meer op de muren bijvoorbeeld. Geen stofdeeltjes die in de lucht circuleren. De snelle opwarmtijd van de ir panelen is ook een grote plus. 

Iedereen kan je natuurlijk zeggen dat infrarood panelen zeer efficiënt en economisch in gebruik zijn. Om je echt over de streep te trekken, geven wij jou vijf redenen waarom infrarood panelen beter zijn dan een gewone verwarming. 

Of anders gezegd, waarom infrarood verwarming de beste is onder de kachels. Onder gewone verwarming verstaan wij een conventioneel verwarming systeem, zoals een centrale verwarming. 

krijtbord-slaapkamer

1 – Infraroodpaneel heeft lage kosten

Infraroodpaneel gebruikt weinig energie en hebben lage kosten, zowel voor de installatie als het onderhoud. En straling verwarmt direct en bespaart daarmee een hoop geld in euro per jaar.

Lage aanschaf en installatie kosten

Om te beginnen is de installatie van een ir paneel heel eenvoudig en snel. Je monteert het paneel aan de muur of plafond

Plafond montage is iets ingewikkelder, maar kan je nog steeds ook zelf doen. Uiteraard is het ook mogelijk om een installateur van ons in te schakelen. 

De lage aanschafkosten zijn natuurlijk ook erg aantrekkelijk. Je hebt al een warmte paneel voor 100 euro. Afhankelijk van de grootte, het vermogen en het soort paneel kan de prijs oplopen naar boven de duizend euro. 

Bij alle panelen geldt dat de installatie eenvoudig is. Kortom, de aanschaf en installatie kosten zijn laag. 

Bedenk daarbij dat je geen extra leidingen hoeft aan te leggen en de schoorsteen veger hoeft ook niet langs te komen. Wist je dat infrarood panelen wel vijftig procent goedkoper is dan een complete hr ketel met radiatoren? 

badkamer infrarood panelen beter zijn dan gewone verwarming

2 – Zuinig in gebruik, lage verbruikskosten

De verbruikskosten zijn laag. Een infrarood paneel is binnen 8 tot 15 minuten opgewarmd. Je hebt direct warmte in huis. Door de effectieve manier van verwarmen bespaar je per jaar enorm op de energiekosten. 

Infrarood panelen werken op elektriciteit. De energie wordt omgezet in warme infrarood c-stralen. 

De objecten worden door de lange warmte golf straling opgewarmd. De meubels, vloer en muren houden de warmte lang vast, waardoor de gewenste temperatuur snel bereikt is. Je kan de thermostaat met 2 à 3 graden verlagen. Hierdoor bespaar je op je verbruik per dag. 

Wist je dat je jaarlijks al 6% bespaart op de energie rekening, wanneer je de thermostaat 1 graden lager zet? 

Naast dat de objecten de warmte vasthouden, reflecteren de ir stralen werkelijk bijna op alles. Je voelt van alle kanten de warmte. Het is een aangename direct warmte. 

Bij goed geïsoleerde woningen werkt ‘n paneel nog beter. Het is geen vereiste om een goed geïsoleerd huis te hebben. Ir panelen werken ook in woningen waar de isolatiewaarde lager is. 

Met een centrale verwarming moet je lang wachten voordat deze eindelijk opgewarmd is. Daarnaast is deze ook nog eens CO2 vervuilend. Wist je dat een cv heet water door alle kamers moet pompen? Dat je daardoor veel energie verliest en dus ook euro’s verspild? 

Infrarood panelen kan je per kamer bedienen. Met een slim infrarood paneel met thermostaat regel je de ir panelen apart van elkaar en ook op afstand. Door middel van de smart home app op je smartphone kan je alles instellen en à la minute bedienen. Ook als je onderweg bent. 

Geen onderhoudskosten

Infrarood panelen behoeven geen onderhoud. Je hoeft geen water bij te vullen of de buizen te ontluchten. Laat staan onderdelen te vervangen, zoals bij een cv ketel wel het geval is. 

Een infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen, waardoor dit ook niet kapot kan gaan. Met een ir verwarming in huis heb je géén onderhoudskosten! 

infrarood paneel groen woonkamer

3 – Infrarood panelen zorgen voor een gezond leefklimaat

Infrarood panelen maken gebruik van gezonde infrarood stralen. Ze zijn te vergelijk met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-stralen. 

De warme stralen op je huid werken therapeutisch en ontspannend. De warmte van ir panelen zijn goed voor onze gezondheid en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Het heeft daarmee de volgende voordelen: 

 • Infrarood verwarming zorgt voor een goed binnenklimaat met een juiste luchtvochtigheid. Geen droge lucht, waardoor je geen last hebt van te droge ogen, huid en lippen. Met een conventionele verwarming wordt het binnenklimaat al snel te droog. 
 • Minder luchtcirculatie. De infrarood panelen stralen direct warmte uit, zonder de lucht te verplaatsen.
 • Een rustige luchtcirculatie met minder stofdeeltjes is voor astmapatiënten en personen met allergieën een zeer fijne omgeving. Astmapatiënten hebben daardoor minder problemen met de ademhaling.
 • De warme ir stralen hebben een verlichtende werking op ons. Het helpt bij reumapatiënten, gewrichtspijnen en tevens bij vermindering van stress. 
 • De infrarood warmtegolven raken je huid tot 0,3 mm. Ze dringen niet naar binnen. Dit geeft een aangenaam warm en ontspannen gevoel. 
 • De warmte die je lichaam binnendringt, bevordert ook de bloedsomloop. 
 • Geen koude voeten, omdat de vloer ook warm wordt opgewarmd. Warme voeten is weer goed voor de bloedscirculatie in je onderlichaam. 
 • Geen schimmelvorming in de muren, doordat de muren warm droog zijn. De temperatuur van de muren zijn met ir panelen hoger dan de luchttemperatuur. Hiermee voorkom je schimmelgroei. 
 • Geen beslagen ramen meer. 
  .

4 – Infrarood panelen zijn stil en stijlvol

Infrarood panelen zijn geruisloos. Ze zijn zelfs zo stil dat jij je afvraagt of het infrarood paneel wel aanstaat. Geen zoemend geluid, geen borrelend geluid meer in je kamer. 

De stilte is rustgevend. Vooral ook prettig wanneer je wilt slapen, je wordt niet meer wakker van de kachels in huis. Of wanneer je in volle stilte wilt werken. 

Infrarood panelen zijn stil en daarnaast ook nog eens geurloos. Geen vieze geuren meer van de oude radiatoren. 

ecaros metaal infraroodpaneel voor kunst foto en print

Infrarood panelen zijn stijlvol

Infrarood panelen zijn er in vele soorten en vormen. Vanuit het perspectief van je kamer ontwerp bieden de infrarood panelen een duidelijk voordeel op de ouderwetse radiatoren. De ir panelen nemen daarnaast nog een heel weinig ruimte in beslag, doordat ze plat en dun zijn. Je kan ze overal plaatsen op de wand of het plafond. 

De infrarood verwarming mag deel uitmaken van jouw interieur. Neem bijvoorbeeld een infrarood spiegel verwarmingfoto en kunst paneel of krijtbord verwarming. Een infrarood design verwarming mag opvallen in de kamer!

Er zijn geen grenzen aan de creativiteit. Gebruik een eigen favoriet motief of familie foto om jouw ir beeldpaneel een persoonlijke tint te geven. Je kan ook kiezen uit een standaard ontwerp, die ook heel mooi zijn. 

Een beeldpaneel is verkrijgbaar met of zonder lijst. Plaats een afdruk van Picasso op het paneel, een mooie lijst eromheen en het lijkt net een echt schilderij. 

Ook kunnen de ir panelen netjes weg gewerkt worden in de hele ruimte, omdat ze zo dun zijn. Je ziet niet eens dat het een verwarmingspaneel is. 

De ir panelen kunnen overal worden geplaatst, zoals in de slaapkamerwoonkamer of infrarood paneel keuken. Infrarood panelen zijn modieus en stijlvol en zijn gewoonweg een aanvulling op je inrichting.

5 – Gasloos verwarmen met infrarood panelen

Infrarood panelen als hoofdverwarming daardoor ben je bevrijd van het m3 gas. Je hoeft een heel huis niet meer te verwarmen middels aardgas. Gebruik daarbij een hr elektrische boiler voor de warm water voorziening en kook ook elektrisch. Dan ben je helemaal onafhankelijke van de dure en milieubelastende fossiele brandstoffen. 

All electric is de oplossing voor de toekomst, je betaald per kWh. Gebruik groene stroom in combinatie met zonnepanelen op je dak. Op deze manier ben je nog duurzamer uit, CO2 neutraal en het bespaart je flink op de kosten. Per jaar bespaar je op de kosten voor verwarming.

Deze vijf overtuigende redenen om over te stappen op de infrarood panelen zijn slechts een greep uit alle voordelen. Ontdek zelf waarom de elektrische verwarming met infrarood warmtestralen voor jou aantrekkelijk is. 

Wil je meer weten over infraroodpanelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord. Natuurlijk kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. Of koop direct in onze online shop.

Lees meer blogs

Vacatures