Uitleg over infrarood verwarming terras

Welke soorten infrarood verwarming terras zijn er?

Dankzij een infrarood verwarming terras kan je ’s avonds nog heerlijk lang en warm genieten. Infrarood heaters zijn bovendien heel eenvoudig te installeren, ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast heb je het voordeel dat ze ook nog eens zuinig in verbruik zijn en een gezonde warmte afgeven. 

We leggen je meer uit over de verschillende soorten infrarood verwarming terras. En voor welke gelegenheid je welk soort terrasverwarming kan gebruiken. 

Infrarood terrasverwarming

1. Elektrische terrasverwarmer met kwarts lampen

Er zijn verschillende soorten elektrische terrasverwarmer verkrijgbaar. Elektrische infrarood verwarming die rood oplicht als deze aanstaat is misschien wel de bekendste. Wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat, gloeit een verwarmingselement rood op. Deze elektrische terrasverwarmer met kwarts lampen zijn zeer betaalbaar en ideaal voor beschutte terrassen met weinig wind. Je ziet deze elektrische verwarming ook vaak in een badkamer, waar ze fungeren als extra bijverwarming. 

2. Halogeen verwarming en Golden Tube

Halogeen verwarming en Golden tube terrasverwarming zijn ideaal voor terrassen met veel luchtverplaatsing. Dat wil zeggen waar veel wind op het terras staat. Halogeen verwarming en Golden tube geven namelijk heel gericht de warmte op het terras af. Daardoor is er, zelfs als er veel wind op een terras staat, weinig warmteverlies. Dit type infrarood verwarming terras heeft een rechthoekige of ronde vorm. Afhankelijk van de lamp geeft de terrasverwarming een gouden gloed aan licht af. Daarom wordt een halogeen verwarming ook wel Golden tube terrasverwarming genoemd. 

Ze hebben een verwarmingselement dat bedekt is met een dun laagje goud. Door deze coating wordt de warmte nog efficiënter afgegeven. Halogeen verwarming is duurder in de aanschaf dan kwarts verwarming. Maar door het hoge warmte rendement bespaar je weer kosten in het verbruik. Bovendien kan je ze op vrijwel ieder terras gebruiken. Open, beschutte en overdekte terrassen. 

3. Carbon infrarood verwarming voor het terras

Carbon infrarood verwarming voor het terras maken gebruik van de lange golf infraroodstraling. Dit in tegenstelling tot de eerdergenoemde kwarts en golden tube terrasverwarming. Deze twee maken namelijk gebruik van de korte golf straling, waarbij de terraslampen oplichten tijdens het gebruik. Deze terrasverwarmingen worden ook wel heldere stralers genoemd. 

De donkere stralers vallen onder de noemer carbon infrarood verwarming. Deze verwarmingselementen lichten niet op als ze aanstaan, zoals bij de korte golf stralers wel het geval is. De donker stralers worden voornamelijk binnenshuis gebruikt, op een plek waar geen of weinig wind is. Denk bijvoorbeeld aan een veranda of patio. Je kan de carbon infrarood verwarming ook onder een afdak gebruiken, bijvoorbeeld buiten bij de tuinoverkapping. Maar het rendement is buiten in de meeste omstandigheden lager dan de heldere stralers. 

Voordelen infrarood terras verwarming

De voordelen van een infrarood terras verwarming ten opzichte van een gas verwarming buiten zijn zeer groot. We sommen ze kort voor je op: 

1. Infrarood terras verwarming is onderhoudsvrij. 

2. Je hoeft niet met zware en gevaarlijke gasflessen te slepen. Je stopt de stekker van de elektrische terrasverwarmer in het stopcontact en dat is het. Geen gasflessen verwisselen en bijvullen. 

3. Reukloos, geen nare gasluchten.

4. Geen open vuur en geen verbrandingsgevaar. 

5. Te gebruiken in afgesloten ruimtes, zoals een partytent. Dit mag in géén enkel geval met een gas terrasheater vanwege het brandgevaar.

6. Vrije doorloop doordat je de elektrische terrasheater kan ophangen. Dit bespaart ook gelijk ruimte.  

Terrasheater elektrisch kopen 

Denk je erover om een infrarood verwarming voor terras te kopen? Kom dan een keer langs in één van onze showroom of koop de terrasheater elektrisch direct in onze online winkel, waar je de gehele collectie ook kan bekijken. We leggen je graag de verschillen uit tussen de soorten infrarood verwarming terrasheaters uit. Geniet van heerlijke lange en warme avonden met een terrasheater elektrisch. 

Ook kan je meer informatie lezen over verwarmen met infraroodstraling in onze infrarood verwarming blogs. Lees bijvoorbeeld de top 10 voordelen verwarming elektrisch of badkamer verbouwen en verwarming kiezen

Lees meer blogs

Vacatures