Top 10 voordelen verwarming elektrisch

Wat zijn de voordelen van een verwarming elektrisch?

De voordelen van een verwarming elektrisch zijn groot. Helemaal als je jouw woning verwarmt met de elektrische infrarood verwarming. Huis verwarmen zonder gas is waar we allemaal naar toe gaan. Het is ook een milieuvriendelijke manier van huis verwarmen, zeker als je gebruik maakt van duurzame opgewekte energie. 

Zon, wind en aardwarmte zijn duurzame energiebronnen, welke nooit opraken. Ook veroorzaken ze geen luchtvervuiling en stoten geen CO2 uit. Terwijl verbranding van kolen, olie en gas milieubelastend zijn. 

Bij elektrisch verwarmen zijn er twee soorten verwarmingen, namelijk convectie- en stralingswarmte. Convectiekachels verwarmen de lucht waaraan veel nadelen kleven. Zoals lange wachttijd voordat het warm is, stofdeeltjes die in de lucht circuleren en droge warmte. 

Stralingswarmte daarentegen verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Denk hierbij aan meubels, vloer en muren. Deze manier van verwarmen is aangenaam en kent vele voordelen. Wat zijn de top 10 voordelen van infrarood verwarming elektrisch?

#1 Infrarood verwarming: zuinig in verbruik en geen onderhoud

Infrarood verwarming is zeer zuinig in verbruik. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte als je de warmtepanelen van Infrarood Verwarming koopt. Een elektrische verwarming is daarnaast ook goedkoper, zowel in de aanschaf als in onderhoud. Verwarming elektrisch vergt geen aandacht, geen jaarlijks onderhoud of onderdelen die vervangen moeten worden. Dit is een aanzienlijke besparing op onderhoud ten opzichte van andere convectie verwarmingssystemen. Elektrische energie is ook goedkoop omdat ze op grote schaal wordt geproduceerd. Daarnaast raken de gasvoorzieningen op en zijn bovendien milieubelastend. Uiteraard kan je zelf ook zorgen voor groene energie via zonnepanelen op dak. 

#2 Schoon binnenklimaat met infrarood paneel

Met de verwarming elektrisch infrarood paneel profiteer je van een schoon en hygiënisch binnenklimaat. Elektrische verwarming is volledig vrij van stof en daardoor een schoon systeem. Er komen geen stofdeeltjes in aanraking met het verwarmingssysteem, zoals bij een convectie kachel wel het geval is. Daar komen ook die nare geuren vandaan. Met stralingswarmte is er geen luchtcirculatie, waardoor er ook geen bacteriën of stofdeeltjes in de lucht circuleren. Bovendien droogt de lucht niet uit. Al met al een infrarood verwarming is schoon, hygiënisch en brengt de juiste luchtvochtigheid. En reukloze verwarming elektrisch.

#3 Geen gevaarlijke gassen

Omdat met een infrarood verwarming systeem geen rookgassen ontstaan, is er geen gevaar voor de atmosfeer of voorwerpen die verwarmd worden. Er komen bij het verwarmingsproces geen gevaarlijke gassen lossen die kwalijk zijn voor onze gezondheid. Bovendien is met een RoHS certificaat een infrarood verwarming vrij van schadelijke stoffen. Het Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk geeft je als consument de zekerheid dat de verwarming elketrisch is getest op veiligheid. Daarnaast zijn de infrarood panelen met GS-keurmerk vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij elektrische verwarming is het bijvoorbeeld belangrijk dat de lak geen giftige stoffen afgeeft tijdens het verwarmingsproces. Goedkope panelen van buiten de EU staan bekend om de giftige eigenschappen van de verf. Let daarom bij de aankoop op deze keurmerken. 

#4 Eenvoudig temperatuur regelen met thermostaat verwarming 

Eenvoudige, nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling is mogelijk met handbediende of met volautomatische elektrische thermostaat verwarming. Gewenste temperatuur of temperatuurcyclus kunnen bij een thermostaat verwarming nauwkeurig ingesteld worden via het hoofdstation. Of als je een wifi thermostaat hebt middels de app op je smart device. Met een thermostaat verwarming elektrisch bespaar je zo 20% op de verwarmingskosten, omdat deze niet onnodig aanstaat. Gebruik ook raamsensoren, waarbij de infrarood verwarming opmerkt als een raam openstaat, waardoor de kachel automatisch uitschakelt. 

#5 Maximale temperatuurgrens verwarming elektrisch

De stralingswarmte van de verwarming elektrisch voor woningen maken gebruik van de lange golf infraroodstraling. De warmte panelen zijn ingesteld op een maximaal te bereiken temperatuur, welke aanrakingsveilig is. Mocht je het paneel aanraken, dan voelt het warm, maar je verbrandt niet je vingers en je krijgt ook geen blaren. Deze maximale temperatuurgrens ligt tussen de 80 en 120 graden. Afhankelijk van het type infrarood verwarming en het vermogen. 

#6 Veilige automatische bescherming bij overhitting

De verwarming elektrisch van Infrarood Verwarming hebben stuk voor stuk een ingebouwde automatische bescherming tegen overstroom of oververhitting. Verkregen middels geschikte schakelinrichtingen in het elektrische verwarmingssysteem. Dit betekent dat indien het warmtepaneel te warm zou worden, deze zichzelf uitschakelt. De infrarood panelen van A-merken hebben meerdere automatische bescherming schakelaars. Deze automatische bescherming garandeert de veiligheid voor mens en dier.

#7 Speciale verwarmingsvoorschriften

Aan bepaalde verwarmingsvoorschriften kan alleen een elektrisch verwarming systeem voldoen. Gasgestookte kachels voldoen niet aan deze eisen. Zoals gelijkmatige warmteverdeling, verhitting van een bepaald deel van de kachel zonder andere te beïnvloeden, verhitting van niet-geleidende materialen en verwarmen zonder oxidatie.

#8 Hoog rendement

De verwarming elektrisch met stralingswarmte heeft een heel hoog rendement. Dit komt doordat maar weinig warmte verloren gaat tijdens het verhittingsproces. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet naar infraroodwarmte. Dit is een zeer hoog rendement. Terwijl bij gas-, vaste brandstof- en olie gestookte verwarming de rendementen respectievelijk 60%, 30% en 60% zijn. Tel daarbij op de thermostaat verwarming waarbij je ook zo’n 20% op de kosten bespaart. Dankzij het hoge rendement en onderhoudsvrije leven van een infrarood paneel bespaar je flink op de verwarmingskosten. 

#9 Geruisloos warmtepaneel

De warmtepanelen van Infrarood Verwarming is geruisloos. Als het verwarmingspaneel aanstaat hoor je geen vervelend lawaai, waardoor je in alle stilte kan genieten van de aangename warmte. IR verwarming wordt dan ook wel de stille elektrische verwarming genoemd. 

# 10 Veilige elektrische kachel

De elektrische kachel met stralingswarmte is uiterst veilig in gebruik. De infrarood panelen ondervinden dan ook zware veiligheidstesten voordat deze op de markt aangeboden worden. Pas bij een positief resultaat worden de strenge keurmerken en certificeringen verstrekt. Zoals de strenge Duitse TÜV keuring, RoHS certificaat, EMV en VDE keurmerk. 

thermostaat draadloos infrarood verwarming

Vragen over infrarood verwarming elektrisch?

Heb je nog vragen over infrarood verwarming elektrisch? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs lichten je graag genoemde voordelen toe van huis verwarmen zonder gas. De IR panelen kan je natuurlijk in onze winkels kopen, maar ook in de online winkel bestellen.

Ook kan je meer informatie lezen in onze infrarood verwarming blogs. We geven bijvoorbeeld antwoord op de vraag wat is infrarood verwarming krijtbord en hoe infrarood verwarming met zonnepanelen werkt. 

Lees meer blogs

Vacatures