Tips over infrarood paneel gezondheid

Kom alles te weten over infrarood paneel gezondheid

Alles wat je wilt weten over infrarood paneel gezondheid. We gaan dieper in op het onderwerp infrarood verwarming en gezondheid. Wat doet de infrarood warmte met ons lichaam en waarom is infraroodstraling zo gezond? We geven antwoord op de vraag is infrarood schadelijk. Eén ding kunnen we al verklappen: infrarood warmte is zeer gezond voor ons lichaam en gestel. 

Infrarood verwarming slaapkamer infraroodpaneel

Wat is een infraroodpaneel precies? 

Om te begrijpen waarom infraroodpaneel zo gezond is voor mens en dier, is het handig als je ook weet wat een infrarood paneel is. Wat is een infraroodpaneel? Infrarood paneel van Infraroodpaneel.nl maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling. Deze c-straling is niet schadelijk voor de gezondheid. Het is dezelfde straling die de zon ook bevat, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. De vraag is infrarood schadelijk is hiermee ook gelijk beantwoord. Infraroodstraling is dus niet schadelijk voor onze gezondheid. 

Het oppervlak van de warmtepanelen zetten de energie om in directe en gezonde warmte. Dit gebeurt op een energiezuinige wijze. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Zodra je de IR kachel aan zet, voel je binnen enkelen minuten al de heerlijke en intense warmte, welke je spieren en gewrichten opwarmen. 

Combinatie gezondheid en infrarood verwarming: goed of slecht?

Infraroodstraling is gunstig voor de gezondheid en infrarood verwarming in huis is daarom niet alleen een gezonde keuze, maar ook nog eens een slimme financiële keuze. Want infrarood verwarming is zeer zuinig en duurzaam in verbruik. Er is nauwelijks opwarmtijd, maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte en infrarood panelen hebben geen onderhoud nodig. 

De combinatie van gezondheid en infrarood verwarming is dus zeer positief. Sommige gezondheidsproblemen kunnen verlicht of verminderd worden door infrarode warmte op ons lichaam te gebruiken. De doordringende warmte verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop toeneemt. Dit is nuttig om bijvoorbeeld gespannen spieren te verlichten. 

Infraroodwarmte stimuleert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden uitgescheiden. Bovendien versnelt de intense warmte de aanvoer van voedings- en bouwstoffen. Je hele lichaam geniet van de opbouwende werking van infraroodstraling. 

Rug- en nekklachten worden vaak behandeld met warmtetherapie. Dit vermindert het ongemak en de dagelijkse pijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat infrarood stralingstherapie het verkrampte gevoel in rug en nek verlicht. 

Infrarood straling wordt veel gebruikt bij sporters voor een sneller spierherstel, maar ook bij reumatische patiënten. Het verlicht de pijn van gespannen spieren. Denk maar aan de infraroodsauna die ook zo gezond is voor je lichaam. Gezondheid en infrarood verwarming gaan dus heel, maar dan ook heel goed samen!

krijtbord kinderkamer infraroodpaneel infrarood verwarming krijtbord

Voordelen infrarood paneel gezondheid

Er zijn veel voordelen van infrarood paneel gezondheid. We lichten de belangrijkste voordelen infrarood verwarming toe: 

– Goede bloedcirculatie: Doordat de bovenste huidlaag wordt verwarmd, zetten de bloedvaten uit. Daardoor verbetert de bloedcirculatie. 

– Geen schimmels op de muren: De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60%. Een infrarood paneel zorgt voor een gezond binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid. Er is geen schimmelvorming in de muren. De wand temperatuur is hoger dan de lucht temperatuur, hierdoor voorkom je schimmelgroei en beslagen ramen.

– Schoon binnenklimaat: Omdat er geen luchtcirculatie is, zweven er geen kleine stofdeeltjes of bacteriën in de lucht rond. Astmapatiënten en mensen met een allergie hebben hier veel baat bij. 

– Juiste luchtvochtigheid: Met infrarood verwarming in huis blijft de vochtigheidsgraad in balans en op het juist niveau. Dit komt de slijmvliezen en het netvlies van de ogen ten goede. Geen droge lucht meer in huis, zoals met een convectie wel het geval is. 

– Schimmelvrije muren: Infrarood warmte dringt ook de muren binnen, waardoor deze drogen. Dit betekent dat er geen schimmelgroei in de muren ontstaat. Schimmels in wanden is een gevaar voor onze gezondheid. Schimmelvrije muren met een infrarood verwarming in huis. 

Tips en meer weten over infrarood paneel gezondheid?

Wil je tips ontvangen over huis verwarmen met de gezonde infraroodpanelen? Of wil je meer weten over infrarood paneel gezondheid? Vraag om meer informatie bij onze adviseurs.

Lees meer blogs

Vacatures