Stal infrarood verwarming

Een warme start is belangrijk voor het welzijn van jouw dieren, ongeacht over welke diersoort het uiteindelijk gaat. Vaak worden in stallen luchtverwarming door middel van direct en indirect gestookte heaters op gas toegepast. Deze vorm van verwarming is onzuinig en tevens duur in gebruik.

Stal zuinig verwarmen

HeatXL infrarood stal paneel verwarmt door middel van stralingswarmte. Infrarood verwarming is een elektrische heater waarbij energie besparing en doelmatigheid bovenaan staat. Met deze directe vorm van stalverwarming breng je de warmte op de plek waar de warmtevraag is.

Infrarood verwarming melkrobot

Met HeatXL stal infrarood verwarming gaat geen energie verloren aan het verwarmen van grote hoeveelheden lucht en water in leidingen of buizen. Op deze manier kan je eenvoudig besparen en een verbetering van het stalklimaat behalen. Met de infrarood melkrobot verwarming heb je geen last meer van bevroren leidingen.

Stalverwarming voor paarden

Wij leveren ook plug & play systemen voor het verwarmen van het stal oppervlak in paarden stallen. Wij leveren stal verwarming systemen voor het actief verwarmen van paarden en paardenboxen. Deze systemen zijn zonder veel technische kennis eenvoudig aan te sluiten en tevens direct te gebruiken.

Voordelige stal verwarming

Het verwarmen van een dieren stal door middel van stralingswarmte is een effectieve manier van verwarmen, die veel stal factoren positief beïnvloed. Stal infrarood verwarming genereerd stralingswarmte die diep doordringt in de stallen en hokken.

De warmte panelen werken met direct infrarood stralen, die de objecten in de ruimte vervolgens opwarmen. Zoals vloeren en muren, maar ook de dieren. De opgenomen warmte wordt via die weg gelijkmatig afgegeven aan de ruimte. Op deze manier verwarmen wij gericht en met minder energie jouw stal.

Biggen zijn vatbaar en hebben zeker in het begin stadium grote behoefte aan warmte. Zeugenhouders die met infrarood stalverwarming werken, hebben ervaren dat bij de toepassing van HeatXL stalverwarming de lucht condities gelijkmatiger zijn.

Stallen blijven droog

Ook ervaren ze minder temperatuur schommelingen dan bij conventionele verwarming. Door de infrarood warmte van stalverwarming blijven de stallen dus ook droger.

Een goede stalverwarming is bij de opstart van nuchtere kalveren erg belangrijk. Infrarood stalverwarming op de plaats waar de runderen zich bevinden, is daarom een belangrijke stap. Een koude start heeft bij nuchtere kalveren, zeker in de winter, veel nadelige gevolgen.

Stal heater van HeatXL heeft een laag energie gebruik en is bij jouw kalveren daarom perfect inzetbaar.

Stal infrarood verwarming zuinig en effectief

Eenvoudige installatie

Ook leveren wij plug & play systemen voor het verwarmen van jouw staloppervlak, waarmee je de ruimte vervolgens op 28°C houdt. Steek de stekker in het stopcontact en stel daarna de thermostaat in. Het ir systeem is klaar voor gebruik.

Gelijkmatige temperatuur

Met het lage energieverbruik van HeatXL stalverwarming realiseert je al snel een besparing van méér dan 30% op het gasverbruik . Op verschillende veehouderij bedrijven zijn testen uitgevoerd met zeer goede eindresultaten.

Gezonde warmte

Bij het gebruik van ir panelen ontstaat geen dure warme luchtopslag in de nok van de stal. Maar juist comfortabele stralingswarmte vanuit de nok. De stal heater reduceert de condens vorming enorm.

Stal infrarood verwarming

Infrarood warmte voor de veehouderij

Infrarood panelen

Groothandel infrarood panelen

Infrarood panelen fabrikant

Producent infrarood panelen

Importeur infrarood verwarming

Infrarood verwarming leverancier