Prijzen infrarood panelen

Infrarood panelen prijzen

De prijzen van infrarood panelen zijn divers, omdat het namelijk afhankelijk is van de grootte van het paneel, de vorm, welk vermogen en het materiaal. Je hebt bijvoorbeeld al een ir paneel voor honderd euro. Dit bedrag kan oplopen naar duizend euro. Net wat jij wilt. 

Wil je een gekleurd paneel, spiegelpaneel of een beeld paneel met een mooie foto erop gedrukt? Is het oppervlak van metaal, natuursteen of glas? Heb je een groot paneel van 1.500 watt nodig of juist een kleinere met een vermogen van 350? Deze antwoorden zijn bepalend voor de hoogte van de prijs van een infrarood paneel. 

Elektrisch verwarmen door middel van infrarood panelen is een zeer goed alternatief voor jouw oude gas cv ketel installatie. We moeten allemaal van het gas af en zijn op zoek naar een andere manier van verwarmen. Een manier van verwarmen waarbij we geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. 

Infraroodpaneel werkt met lange golf warmtestralen waarbij het paneel een gehele of bepaalde ruimte verwarmt. Infrarood verwarming is hiervoor een zeer goede keuze. We leggen je uit waarom en aan welke kosten je moet denken bij verwarmen middels ir panelen. 

handdoekdroger beugels voorbeeld alle 6

De prijs van infrarood warmtepaneel

De prijs van een infrarood warmtepaneel is afhankelijk van de kwaliteit, grootte, vermogen en ook materiaalkeuze. 

Het vermogen van een infrarood verwarming ligt tussen de 100 watt voor een klein paneel en 1.500 watt voor een groot plafondpaneel. In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen zijn de aankoopprijzen voor infrarood verwarmingspanelen zeer gunstig. Een klein ir paneel heb je al vanaf 100 euro, een groot paneel kan oplopen 1.200 euro. 

Bijvoorbeeld bij een renovatiewoning die goed geïsoleerd is, zijn de aanschafkosten voor acht infrarood panelen zo’n 7.200 tot 8.900 euro. Er zijn geen extra kosten voor installatie.

Voor de aankoop van een nieuwe gasketel moet je al snel denken aan een prijs van ongeveer 15.000 euro. Dit is een flinke investering. 

Deze prijs is als volgt onderverdeeld: 
1.500 euro: installatiekosten
4.000 euro: de ketel zelf 
4.000 euro: ten behoeve van de aanleg en aansluiting van de leidingen. 

Bijkomende kosten van infrarood panelen

Wanneer je een nieuwe verwarming wilt kopen, moet je niet alleen maar kijken naar de aanschafprijs. Het is van belang om het totale kostenplaatje te zien. Denk hierbij aan kosten voor onderhoud, reparaties, installatie en ook het verbruik. 

Geen installatie kosten

De installatie van een ir paneel is namelijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. 

Je boort vier gaten in de muur, stop de pluggen erin en schroef het paneel aan de muur of plafond. Daarna steek je de stekker in het stopcontact. Je kan het paneel ook rechtstreeks op de elektra aansluiten. Eventueel heb je hiervoor een elektricien nodig, voor het trekken van een elektrakabel. 

Onderhoudsvrij leven

Je hebt een onderhoudsvrij leven met een infrarood verwarming. Je kan het namelijk doen zonder de schoorsteenveger en de onderhoudsman. Het systeem hoef je niet te ontluchten of water bij te vullen, zoals je bij een cv ketel wel moet doen. 

Lage verbruikskosten

De verbruikskosten van een infraroodpaneel is laag. Het is van belang dat de ir panelen goed gepositioneerd zijn in de kamer, zodat er een optimale warmteverdeling plaatsvindt. 

Door een goede plaatsing van de warmtepanelen wordt de kamer voorzien van de juiste hoeveelheid warmte. Daarnaast wordt de energie effectief en efficiënt gebruikt. Dit levert ook een energiebesparing op. 

infrarood paneel infrarood verwarming keuken

Berekening verbruikskosten infrarood panelen

Om een berekening van de verbruikskosten van infrarood panelen te maken moeten we eerst de warmtevraag vaststellen. Hoeveel warmte wil jij hebben in je kamer of woning? 

Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle huizen zijn gelijk. We kijken eerst naar de volgende gegevens: 

– De grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
– De isolatiewaarde van de woning. 
– Het materiaal van de buitenmuren.
– Het aantal ramen en raampartijen.
– De hoogte van het plafond.
– De ligging van het huis.

Van belang is dat iedere kamer afzonderlijk wordt berekend. Niet alle kamers hebben dezelfde warmtebehoefte. Bijvoorbeeld de logeerkamer die niet vaak wordt gebruikt, hoeft niet constant verwarmd te worden. De warmtevraag ligt hier dan ook lager dan bij bijvoorbeeld de woonkamer

We kunnen de kosten voor verwarmen door middel van infrarood panelen aantonen met een voorbeeld berekening. 

We willen een ruimte van 100 m2 verwarmen. De hoogte van het plafond is 3 meter en de isolatiewaarde is gemiddeld. We gaan uit van een verwarmingsperiode van 180 dagen van elk zeven uur per dag. De verwarming produceert 60 watt per m2. 

Het jaarlijkse verbruik is dan als volgt: 

Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarmingssysteem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarmingsdagen. Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt. Je komt uit dan op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar)

We gaan uit van een elektriciteitsprijs van 0,26 euro. De lopende kosten zijn dan kosten (7560 kW/h x 0,26 euro) 1.965,90 euro per jaar.

Met dezelfde informatie kun je ook een berekening voor een gas- of olieverwarming maken. De besparing op verbruik met infraroodpanelen ligt gemiddeld tussen de 30 en 50 procent. Dit is een behoorlijk hoge besparing.

Welltherm-WT-RL0615-PRINT-infrarood-verwarming-st001 prijzen infrarood panelen

Infrarood panelen zijn zuinig en goedkoop

Bovenstaande samengevat zijn infrarood panelen energiezuinig in gebruik en je hebt geen bijkomende kosten. Met infrarood panelen verwarmen is duurzaam en tevens kostenbesparend.

Als laatste willen we graag nog de voordelen benoemen van verwarmen met infrarood panelen, mocht je nog overtuigd zijn. 

De voordelen zijn onder andere:
– Lage investeringskosten.
– Verbruikskosten zijn laag. 
– Duurzaam in gebruik. 
– Lage installatiekosten.
– Geen onderhoudskosten.
– Geen rondzwevende stofdeeltjes.
– Natuurlijke warmte, net zoals de zonnestralen (zonder schadelijke uv-straling).
– Gezond binnenklimaat, geen schimmelvorming in de muren.
– Grote diversiteit aan ontwerpen die perfect in je kamerontwerp passen.
– Weinig ruimte nodig, want ir panelen zijn zeer dun waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.
– Geurloos en geruisloos.
– Ook op afstand te bedienen door middel van de smart home app. 

Wil je meer informatie of zelf de warmte ervaren? Kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs geven je graag antwoord op jouw vragen. Uiteraard is het ook mogelijk om direct naar de online shop te gaan waar je infrarood panelen kopen kan. Wil je meer te weten komen over infrarood verwarming, lees dan ons magazine infrarood verwarming.

Lees meer blogs

Vacatures