Paneelverwarming is zuinig in verbruik

Zuinige paneelverwarming

Wil je kosten besparen op de verwarming? Kies dan voor de zuinige paneelverwarming van Infrarood Verwarming. Paneelverwarming maakt gebruik van de ultramoderne infraroodtechnologie, welke onder energiezuinige elektrische verwarming valt. Maar liefst tot 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Gebruik daarnaast paneelverwarming met groene stroom, zodat je ook CO2-neutraal bent. Wat is paneelverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? 

infrarood verwarming zuinig paneelverwarming

Wat is paneelverwarming? 

Paneelverwarming maakt gebruik van de gezonde infraroodstraling en is een slimme manier om je woning te voorzien van warmte. Het toestel stuurt directe warme stralen de kamer in. Een paneelverwarming valt dan ook onder de directe verwarminstoestellen. Dit komt omdat ze werken met stralingswarmte middels infraroodstraling. De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is paneelverwarming, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de warme zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam door de zon opwarmt.

Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen die de zon ook heeft. 

Hoe ziet een paneelverwarming eruit? 

De paneelverwarming is een slank paneel van 1,8 tot 2,2 cm dik. Het slanke infrarood paneel monteer je aan de muur of aan het plafond. Aan de voorkant van de paneelverwarming zit een oppervlakteplaat welke gemaakt is van ESG veiligheidsglas of metaal. Kies je voor A-kwaliteit van Infrarood Verwarming? Dan geleidt de oppervlakte van de paneelverwarming de warmte heel goed, helemaal tot in de hoeken. Hierdoor bespaar je ook op de verwarmingskosten, omdat je ten volle geniet van een warmte verspreiding. 

Aan de achterkant van het warmtepaneel zit isolatiemateriaal, die ervoor zorgt dat de warmte aan de voorkant wordt uitgestraald. Zo rechtstreeks de kamer in. Als je de achterkant voelt, is deze ook maar lichtjes warm. De temperatuur aan de voorkant van de het warmtepaneel kan oplopen van 85 tot 115% Celsius, wat binnen de aanraakveiligheid valt. 

Ook zijn de warmte panelen zeer zuinig in verbruik, waardoor je gelijk bespaart op de elektriciteitsrekening De warmte panelen zijn in diverse modellen verkrijgbaar. Voor iedere ruimte is een passende oplossing. Badkamer verwarming, keuken krijtbord paneel, infrarood verlichting en terrasverwarmer. 

LI060060-welltherm-led-verlichting-sfeer-close-up.jpg

Model infrarood verwarming badkamer plafond met verlichting

Over modellen gesproken, de infrarood verwarming badkamer plafond met verlichting is een uniek exemplaar. Deze paneelverwarming voorziet de ruimte van energiezuinige warmte en duurzame led-verlichting. De unieke combinatie van duurzaamheid in huis. 

Doordat de warmte van bovenaf komt, warmt ook de vloer op. Je hebt geen vloerverwarming meer nodig met een infrarood verwarming badkamer plafond met verlichting. Bovendien kan je de twee functies apart van elkaar bedienen. Of alleen licht, alleen warmte of beiden. 

Infrarood verwarming badkamer spiegel

Een ander prachtige uitvoering is de infrarood verwarming badkamer spiegel. Dit is een spiegel die heerlijke warmte uitstraalt. Het voordeel van een infrarood verwarming badkamer spiegel is dat deze nooit beslaat tijdens of na het douchen. Zodra je onder de douche vandaag komt of uit bad stapt zie je gelijk je spiegelbeeld. 

De warme handdoek die je pakt van de handdoekdroger is nog zo’n mooi exemplaar van Infrarood Verwarming. Altijd warme en droge handdoeken met een infrarood handdoekdroger. Wil je ook een infrarood verwarming ervaring opdoen? Kom langs bij één van onze showrooms en ervaar de warmte zelf. 

Is de directe warmte van een infrarood paneel gezond?

De directe warmte die een infrarood paneel uitstraalt is zeer gezond voor zowel mens als dier en ook voor planten. Door de warmte die je lichaam opneemt, ontspannen spieren, het verlicht pijn aan gewrichten en het stimuleert de bloedsomloop. Een infrarood sauna is niet voor niets gezond. Bovendien circuleert de lucht niet in de ruimte, waardoor deze ook schoon blijft. 

Ook droogt de omgevingslucht niet uit, waardoor de luchtvochtigheid op een perfect niveau is. Dit is prettig voor je huid, lippen en ogen. Lenzendragers hebben hier veel voordeel bij. Bovendien worden de buitenmuren ook warm, waardoor schimmels verdwijnen. Zoals iedereen weet zijn schimmels zeer ongezond. 

paneelverwarming slaapkamer verwarming met schilderij

Voordelen infrarood verwarming op een rij

Er zijn ontzetten veel voordelen aan huis verwarmen met infrarood verwarming. Zoals eerder de genoemde gezondheidsvoordelen, maar ook economische voordelen. Infrarood verwarming kopen is voordelig, en start al bij een bedrag van 100 euro voor een kleine kachel. Natuurlijk loopt dit op, naarmate de afmeting groter is en het wattage hoger. Welke infrarood verwarming je nodig hebt qua afmeting en vermogen kunnen onze adviseurs exact voor je uitrekenen. Als ook de besparing van huis zonder gas verwarmen. Kom een keer langs in onze winkels of neem contact met ons op. 

Overige voordelen infrarood verwarming: 

 • Geen onderhoudskosten: er zijn geen draaiende onderdelen
 • Installatie is eenvoudig en snel: geen leidingen trekken
 • Lage aankoop kosten: start al vanaf ruim 100 euro
 • Geschikt voor wand- of plafondmontage: inclusief handige montagebeugel
 • Duurzame elektrische verwarming: in combinatie met groene stroom CO2 neutraal
 • Zonder gas huis verwarmen: niet meer afhankelijk van de schommelende gasprijzen.
 • Vele design verwarming mogelijkheden: van spiegel tot kleuren verwarming.
 • Geruisloos en geurloos: geen nare geurtjes en een stille verwarming.
 • Schoon binnenklimaat: geen stofdeeltjes in de lucht en juiste luchtvochtigheid.
 • Ruimtebesparend: slechts 1,8 tot 2,2 cm dik.
 • Zeer efficiënte verwarmingstechnologie: warmt objecten en mensen direct op. 

Vragen over infrarood paneelverwarming?

Heb je nog vragen over infrarood paneelverwarming? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming.

 

Lees meer blogs

Vacatures