Oplossing voor huis verwarmen zonder gas

Is infrarood verwarming de oplossing voor huis verwarmen zonder gas

Kan infrarood verwarming de oplossing zijn voor deze winter om huis verwarmen zonder gas? Dat is de vraag waar we verder op ingaan. Het lijdt geen twijfel dat als Nederland haar doelstellingen inzake koolstof reductie wil halen, de manier waarop we leven moet veranderen. Een essentieel onderdeel daarvan is het geleidelijk afschaffen van gas- en olieketels en ze vervangen door koolstofarme verwarming. 

Nieuwbouw woningen worden nu al zonder gasaansluitingen opgeleverd. Huis verwarmen zonder gas is waar we in 2050 allemaal naar toe moeten. Aardgasvrij wonen is nu al de toekoms. De eerste doelen hiervoor zijn al voor 2030 gesteld, want dat is wat in het Klimaatakkoord staat. Daarom is het verstandig om nu al over te schakelen naar huis verwarmen zonder gas. Wat is het alternatief?

slaapkamer verwarming met schilderij

Alternatieven gasverwarming: IR verwarming

Hoewel de elektriciteitsvoorziening snel overschakelt op koolstofarme bronnen, is een groot percentage van de mensen nog steeds niet goed op de hoogte van de alternatieven voor fossiele brandstoffen. En dus over de vervanging van een gasverwarming. 

Infrarood verwarming is een geweldige manier om warm te blijven en tegelijk je koolstofuitstoot te verminderen. IR verwarming voegt geen verontreinigende stoffen toe aan de ruimte waarin je ze gebruikt. In wezen voegen IR verwarming niets toe aan het milieu en nemen er ook niets van af. 

Het is daarom het beste alternatief voor huis verwarmen zonder gas. Deze elektrische verwarming is de heater van nu en de groene toekomst. Voordelen van huis verwarmen zonder gas en met infrarood verwarming zijn onder andere: goedkoop in de aanschaf, onderhoudsvrij, eenvoudige installatie, vrijwel geen opwarmtijd en verkrijgbaar in vele prachtige designs.

Het principe van infrarood verwarming

Veel mensen beseffen misschien niet dat het principe van infrarood verwarming al eeuwenlang gebruikt wordt. Het werkt fundamenteel op dezelfde manier als de natuurlijke verwarmende werking van de zon. Oppervlakken zoals stenen muren of zand op het strand worden opgewarmd door infrarode energie van de zon. 

De oppervlakken die infrarood energie hebben geabsorbeerd en opgewarmd zijn, stralen dan warmte terug. Daardoor ontstaat een opgewarmde thermische massa die lijkt op een hele grote radiator. Dit is de reden waarom een zonnige warme muur perfect is om fruit te laten groeien, want het steenwerk blijft warm lang nadat de zon is ondergegaan.

In het verleden hielden open haarden, houtkachels of gashaarden ons warm door op ongeveer dezelfde manier infrarood warmte af te geven, die vervolgens de stenen muur, kleitegels en gietijzer verwarmde. Deze oppervlakken hielden de warmte vast en straalden die terug, lang nadat het vuur gedoofd was. 

Vandaag vraagt onze levensstijl om een verwarmingssysteem dat veel beter controleerbaar, onderhoudsvrij, schoon en gemakkelijk te gebruiken is, met precies hetzelfde principe van infrarood. Dus een huis verwarmen zonder gas is heel eenvoudig en goedkoop met infrarood verwarming. 

Meer weten over huis verwarmen zonder gas?

Wil je meer weten over hoe je huis verwarmen zonder gas en met infrarood panelen? Neem dan contact met ons op, of kom langs in één van onze showrooms. Je kan hier gelijk het assortiment infrarood verwarming bekijken. Zoals het Alkari basic infraroodpaneel of Welltherm infrarood verwarming? Wil je weten hoe een hybride infrarood verwarming werkt? Neem voor al deze vragen gerust contact op met onze experts van Infrarood verwarming. Je kan ook onze collectie bekijken in de online winkel. 

Met een handdoekdroger heb je bijvoorbeeld altijd warme en droge handdoeken in de badkamer, alsmede een gezonde en warme ruimte. Een krijtbord verwarming is niet alleen heerlijk warm, maar je kan het warmtepaneel ook met echt krijt beschrijven. Infrarood verwarming is in vele uitvoeringen, wattages en afmetingen verkrijgbaar. Geschikt als hoofd- en als bijverwarming voor huis verwarmen zonder gas. 

Lees meer blogs

Vacatures