Melkrobot vorstvrij infrarood verwarming

Wanneer de vorst begint in te zetten is het probleem om de melkrobot vorstvrij te houden. Steeds meer veehouders melken namelijk met een robot. Deze is tijdens de winter extra gevoelig voor storingen en bevriezingsproblemen. Bevroren melkrobots die storingen geven vanwege de vorst zorgen niet alleen voor extra werk, maar geven ook hoge kosten.

Vorstvrije melkrobot is belangrijk

Melkveehouders die niet vorstvrij melken, ondervinden bij vorst problemen bij de werkzaamheden in de melkput of carrousel. Vorst zet vaak onverwachts snel in en de gevoelstemperatuur kan door tocht extra snel zakken. De kou zorgt daarbij voor grote comfort vermindering.

Infrarood verwarming melkrobot

Vaak worden noodoplossingen genomen om de vorstproblemen te verhelpen. Eigenlijk ben je dan al te laat. Meestal is de schade door vorst aan de melkmachine dan al ontstaan en worden noodmaatregelen getroffen om eventuele verdere schade te voorkomen.

Verwarm jouw melkrobot

Een permanente oplossing met infraroodverwarming voor gebruik van jouw melkrobot is allereerst eenvoudig aan te leggen. Ten tweede is het goedkoop in de aanschaf en ten derde simpel in gebruik. Daarnaast zorgt een ir verwarming direct voor verhoging van het warmte comfort.

Vorstvrij melken met infrarood verwarming

Vorstvrij melken met infrarood verwarming hoe werkt dat? Infrarood verwarming werkt door middel van warmtestralen. Vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Met melkrobot vorstvrij infrarood verwarming verwarm je niet de lucht, maar juist de objecten in de ruimte. De warmte wordt rechtstreeks opgenomen door de objecten en de mensen in de aangestraalde ruimte. Hiermee voorkom je onnodig energie verbruik aan het verwarmen van lucht.

Vorstvrij in de melkput met infrarood stralers is goedkoop en gericht verwarmen. Infrarood verwarming kan je ook gebruiken om de werkplek in de melkput te verwarmen. Je ontvangt direct de warme stralen op je lichaam. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, bespaar je vervolgens enorm op het vermogen en het verbruik.

Efficiënt en duurzaam verwarmen van dierenverblijven met de korte golf infrarood stralers. Deze agrarisch stralers brengen de warmte letterlijk daar waar deze nodig is.

Infrarood verwarming melkrobot

Vorstvrij melken met infraroodverwarming

Vorstvrij melken met infraroodverwarming is goedkoop. Afhankelijk van het stroomtarief, liggen de verbruikskosten tussen de 0,10 en 0,25 euro per uur. In vergelijking met een diesel kachel die al snel 2,95 euro per uur verspild is infrarood verwarming zelfs spotgoedkoop. Daarnaast heb je met een infrarood verwarming veel minder wattage nodig dan bij een elektrische warmte blazer. Welke onnodig lucht verwarmt, vaak tot zelfs 75% minder!

Jouw melkrobot vorstvrij houden

Bij het verwarmen van jouw melkmachine is het wenselijk de melkrobot over zijn gehele lengte en zijn directe omgeving, zoals de vloer en robotarm, vorstvrij te houden. Hiervoor is ongeveer 2400 Watt benodigd. Indien het beschikbaar vermogen het toelaat adviseren wij infrarood panelen te installeren die (ruim) boven dit wattage zijn. In de praktijk installeren wij systemen met een vermogen van 3000 tot maximaal 3600 Watt.

Het verwarmen van de melkput

Korte golf infrarood stralers voor het verwarmen van dieren verblijven en de werkruimte in de melkput. Dat kan met onze vorstvrije infrarood verwarming welke verkrijgbaar zijn in diverse wattages. Variërend van 1500 tot 2000 watt. Het te verwarmen oppervlak en de gewenste temperatuur bepalen mede de keuze in het vermogen van het infrarood paneel. In ons assortiment zijn systemen van diverse uitvoeringen en wattages opgenomen.

Melkrobot vorstvrij infrarood verwarming

Infrarood verwarming voor de melkveehouderij

Infrarood panelen

Groothandel infrarood panelen

Groothandel infrarood verwarming

Infrarood panelen fabrikant

Producent infrarood panelen

Producent infrarood verwarming

Importeur infrarood verwarming

Infrarood verwarming leverancier

Fabrikant infrarood verwarming