Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Industriële verwarming voor loods, bedrijfsruimte en industriehal

HeatXL heeft een zeer uitgebreid assortiment voor industriële infrarood stralers. De infrarood heaters zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in bedrijfsloodsen en fabriekshallen. Door de juiste combinatie van industriële stralingspanelen met hoge temperatuur en korte golf werkplek verwarming ontstaat een perfecte warmte verdeling.

Industriële infrarood stralers werken met directe stralingswarmte. Hierdoor gaat vervolgens geen energie verloren aan het opwarmen van grote hoeveelheden lucht. Tevens geschikt voor ATEX zones.

Opslagloodsen, productiehallen en bedrijfsloodsen worden nog vaak verwarmd met gasgestookte lucht verwarming. Deze gaskachels verwarmen lucht die vervolgens de ruimte wordt ingeblazen. Het nadeel van verwarmde lucht is dat deze stijgt. De temperatuur bij de vloer is dus veel lager dan de temperatuur bij het dak. Hierdoor gaat veel geld verloren aan het verwarmen van onbruikbare hoeveelheden lucht.

Daarnaast zijn veel bedrijven uitgerust met een afzuiginstallatie of hebben last van tocht. De warme lucht zal daardoor steeds vervangen worden door opnieuw te verwarmen koude lucht. Loods verwarming met stralingsverwarming werkt anders. Stralingsverwarming verwarmt niet de lucht in de loods maar objecten in het aangestraalde gebied.

Loods verwarming verwarmt dus plaatselijk en direct. Stralingsverwarming van infrarood verwarming werkt op een vergelijkbare manier als de stralen van de zon. De straling zelf is geen warmte maar bestaat uit elektromagnetische golven. Wanneer de golven in aanraking komen met een object ontstaat wrijving en worden deze golven omgezet in warmte.

HeatXL INfrarood verwarming

Voor de industriële bedrijven is er voordeel te behalen met infrarood verwarming

heatxl industrie verwarming
industriele-verwarming-1024x768-1
industriele-verwarming-magazijn-1
industriele-verwarming-43
bedrijfshal verwarmen zonder gas
industriele-verwarming-53
industriele-verwarming-plafond-industrie
industriele-verwarming-22

Infrarood verwarming voor iedereen

HeatXL is de marktleider in infrarood verwarming van Nederland. Fabrikantgroothandel en importeur van hoge kwaliteit infrarood verwarming, zoals de merken Alkari, Ecaros en Welltherm. Je kan bij ons voor iedere infrarood verwarming terecht, voor particuliere verwarming, zoals woonkamer, badkamer of slaapkamer verwarming. Natuurlijk ook zakelijk zoals voor de industrie, kantoor, kerk en bedrijfsruimtes.

Ook combineren we infrarood verwarming met zonnepanelen voor een duurzamere wereld. Direct infrarood verwarming kopen? Dat kan in onze online winkel.

Wordt ook duurzamer en stap over op infrarood verwarming van HeatXL.

Wil je uitleg en informatie over een infrarood verwarming, neem dan contact op met onze adviseurs. Bezoek ons kantoor of de showrooms.  Je kunt ook de download pagina bekijken voor meer informatie.

Groothandel loods verwarming

Onze missie is om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het effectief en efficiënt leveren van loods verwarming en de daarbij horende artikelen met een scherpe prijsstelling. Dit doen wij door onze producten op tijd, compleet te leveren, technisch advies en ondersteuning te verzorgen die het onze klanten makkelijk maakt.

Loods verwarming groothandel

Binnen ons assortiment besteden wij extra aandacht aan kwaliteit en streven we binnen de samenwerking met de fabrikanten naar het wederzijdse belang. Door het maken van de juiste beslissingen kunnen wij onze waarden vasthouden in een lange termijn relatie met onze leveranciers en met jou als klant. Meer weten over HeatXL? Neem dan contact met ons op.

Infrarood verwarming aanschaffen

Kenmerkend voor ons bedrijf is de gemoedelijke no-nonsens mentaliteit, die past bij de visie van onze directie en aansluit bij een open organisatiestructuur. Wil je meer weten over onze infrarood verwarming of stralers? Of heb je interesse in wederverkoop van onze producten? Vraag dan onze producten download catalogus aan.

Korte golf infrarood straling voor industriële ruimtes

Voor de industriële heaters maken we gebruik van de korte golf infrarood straling. Het voordeel van een korte golf ir-straler is dat deze niet gevoelig is voor luchtbeweging. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om een industriële ruimte te verwarmen.

Lange golf infrarood straling voor woningbouw en utiliteitsbouw

Elektrische ir verwarming maakt gebruik van de lange golflengte infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen niet door het raam naar buiten ontsnappen, waardoor je geen warmteverlies hebt. Alle warmte blijft in de ruimte waar het infraroodpaneel aan staat.

bedrijfshal verwarmen met infrarood heaters

Bij hal en loods verwarming in bedrijven maakt men nog steeds gebruik van gas gestookte luchtverwarming. Deze kachels verwarmen lucht die de hele ruimte wordt ingeblazen. Nadeel van warme lucht is dat deze stijgt. Daardoor is de temperatuur bij de vloer dus veel lager dan bij het dak.

Hal infrarood verwarming is specifiek ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen van loodsen en bedrijfshallen. Zonder dat daarbij energie verloren gaat aan nutteloos verwarmen van lucht.

Met ouderwetse hal verwarming moet eerst grote hoeveelheden koude lucht verwarmen. Industriële infrarood heaters verwarmen de plek waar daadwerkelijk de warmte benodigd is.

HeatXL Infrarood bedrijfshal heaters verwarmt dus geen lucht, maar juist de mensen en objecten in het aanstraalgebied. Hierdoor is ir halverwarming veel zuiniger met energie dan de ouderwetse lucht verwarming. De temperatuur in de rest van de loods kan hierdoor veel lager worden ingesteld dat levert een extra besparing op.

Industriële hal heater kan ook ingezet worden op plaatsen waar geen of slechte isolatie is zoals in (half)open bedrijfshallen. Het is tevens mogelijk om dimmers en bewegingsmelders toe te voegen ten behoeve van een extra besparing in de verbruik kosten.

De industriële heaters monteer je aan de wand of plafond. Ook zijn er mobiele infrarood verwarming voor werkplaats verwarming.

Infrarood warmte hoe werkt dat?

Stralingsverwarming werkt op een vergelijkbare manier als de stralen van de zon. De straling zelf is geen warmte maar bestaat uit elektromagnetische golven. Wanneer de lange golf of korte golf infrarood straling in aanraking komen met een object, ontstaat wrijving en worden deze golven omgezet in warmte.

Neem oontact met ons op

HeatXL is jouw vertrouwde 
partner

Offerte aanvragen

Zakelijk contact

Wanneer je tijdens een bezoek aan een van onze showrooms direct geholpen wilt worden, raden we je aan om vooraf een afspraak te maken via onze website of telefonisch. We maken dan genoeg tijd voor je vrij om je uitgebreid te kunnen informeren en adviseren. Bekijk ook onze video’s voor meer informatie.

Heb je liever zakelijk advies bij je bedrijf? We kunnen ook een afspraak maken, dan komt onze adviseur bij je langs. Het contactformulier maakt het mogelijk snel en eenvoudig een afspraak te maken op een tijdstip dat je schikt. 

Neem snel contact op via het formulier of mail ons via info@heatxl.com.

Je kan ons ook bellen op: +31 (0)165-714107

IG_Infrarot_logo_NL-1024x438
sbb-erkend-leerbedrijf-header