Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

KIA subsidie

Subsidie infrarood verwarming

Via de KIA subsidie kan je met de investering in infrarood panelen een fiscaal voordeel behalen. De overheid heeft speciale regelingen en subsidies voor ondernemers opgesteld om de investering in energiezuinige en duurzame middelen te stimuleren.

Wanneer je in bedrijfsmiddelen investeert, kan je door middel van de KIA een bedrag van de winst aftrekken. Je komt bij een totale investering op jaarbasis van meer dan € 2.400 in aanmerking voor de KIA regeling. De investering per bedrijfsmiddel moet wel minimaal € 450 zijn om mee te tellen voor het drempelbedrag van € 2.400.

Bij een investeringsbedrag op jaarbasis tussen de € 2.401 en € 59.170 mag u 28% KIA claimen. Bij een totale jaarlijkse investering tussen de € 59.171 en € 109.574 mag je een vast bedrag van € 16.568 KIA claimen.

Bedraagt jouw investering in het jaar meer dan € 109.574, dan neemt u € 16.568 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag wat boven de € 109.574 uitkomt. Dat betekent dus dat je bij een totale investering op jaarbasis van meer dan € 328.721 geen recht meer heeft op KIA. 

Om gebruik te maken van de KIA dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze vind je terug op de site van de KIA belastingdienst. Voorwaarde is bijvoorbeeld dat de investering wel voor een bedrijfsmiddel binnen Nederland bestemd moet zijn.

Wil je meer weten over subsidie infrarood panelen voor jouw industriehal, loods, magazijn of ander bedrijfspand? Neem dan gerust contact op met HeatXL. Wij bekijken of je de EIA en KIA combineren kan en begeleiden je bij de EIA en KIA subsidie aanvragen.

HeatXL INfrarood verwarming

Voor de zakelijke markt is er voordeel te behalen met infrarood verwarming

heatxl industrie verwarming
industriele-verwarming-1024x768-1
industriele-verwarming-magazijn-1
industriele-verwarming-43
bedrijfshal verwarmen zonder gas
industriele-verwarming-53
industriele-verwarming-plafond-industrie
industriele-verwarming-22

Infrarood verwarming voor iedereen

HeatXL is de marktleider in infrarood verwarming van Nederland. Fabrikantgroothandel en importeur van hoge kwaliteit infrarood verwarming, zoals de merken Alkari, Ecaros en Welltherm. Je kan bij ons voor iedere infrarood verwarming terecht, voor particuliere verwarming, zoals woonkamer, badkamer of slaapkamer verwarming. Natuurlijk ook zakelijk zoals voor de industrie, kantoor, kerk en bedrijfsruimtes.

Ook combineren we infrarood verwarming met zonnepanelen voor een duurzamere wereld. Direct infrarood verwarming kopen? Dat kan in onze online winkel.

Wordt ook duurzamer en stap over op infrarood verwarming van HeatXL.

Wil je uitleg en informatie over een infrarood verwarming, neem dan contact op met onze adviseurs. Bezoek ons kantoor of de showrooms.  Je kunt ook de download pagina bekijken voor meer informatie.

Kleine investeringsaftrek

EIA en KIA combineren

De Kleine investeringsaftrek geldt wanneer je binnen een boekjaar tussen de 2.401 en 328.721 euro investeert.

Iedere investering moet minimaal 450 euro exclusief BTW zijn om aanspraak te maken op de KIA-regeling.

Het mooie is dat je EIA en KIA combineren kan. Je profiteert op deze manier niet alleen van heerlijke energiezuinige infrarood warmte, maar ook van een dubbel fiscaal voordeel.

We hebben een rekenvoorbeeld voor je opgesteld voor de KIA en EIA op de investering in infrarood panelen.

Winst:                                     € 100.000
Investering IR panelen:        €  12.000
KIA regeling 28%                   €    3.360
EIA regeling 45,5%                €    5.460

Belastbare winst na aftrek:   € 91.180

Belastingvoordeel VPB          €   1.314
Belastingvoordeel IB              €   4.336

De KIA en EIA kunnen beide worden toegepast voor dezelfde investering van de energiezuinige infrarood panelen.

Wil je meer weten over infrarood panelen en de fiscale regelingen van de overheid? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs van HeatXL.

industriele-verwarming-magazijn-1

KIA regeling

Subsidie infrarood panelen

Duurzame producten, waaronder energiezuinige infrarood panelen, zijn zakelijk extra aantrekkelijk. Naast de duurzame infrarood verwarming, het zakelijke BTW voordeel van 21% en de afschrijving heb je recht op de KIA regeling. Dit is een vorm van een subsidie.

Wanneer je investeert in energiezuinige en duurzame bedrijfsmiddelen kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de KIA. 

De KIA-regeling is een stimulering voor ondernemers om te investeren. Verderop zal de KIA uitgelegd worden.

Denk hierbij aan een investering van infrarood panelen, welke je ook kan combineren met zonnepanelen. Beide komen in aanmerking voor de KIA subsidie. 

Doordat je energiezuinig verwarmt met infrarood in combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit.

Naast de KIA regeling is er ook de EIA subsidie regeling. Met de EIA kan je maximaal 45,5% van jouw investeringskosten in verduurzaming aftrekken van de fiscale winst. Je mag de EIA en KIA combineren voor subsidie infrarood verwarming.

Neem oontact met ons op

HeatXL is jouw vertrouwde 
partner

Offerte aanvragen

Zakelijk contact

Wanneer je tijdens een bezoek aan een van onze showrooms direct geholpen wilt worden, raden we je aan om vooraf een afspraak te maken via onze website of telefonisch. We maken dan genoeg tijd voor je vrij om je uitgebreid te kunnen informeren en adviseren. Bekijk ook onze video’s voor meer informatie.

Heb je liever zakelijk advies bij je bedrijf? We kunnen ook een afspraak maken, dan komt onze adviseur bij je langs. Het contactformulier maakt het mogelijk snel en eenvoudig een afspraak te maken op een tijdstip dat je schikt. 

Neem snel contact op via het formulier of mail ons via info@heatxl.com.

Je kan ons ook bellen op: +31 (0)165-714107

IG_Infrarot_logo_NL-1024x438
sbb-erkend-leerbedrijf-header