Infrarood verwarming prijs

Wat is de prijs van infrarood verwarming en is dit duurzaam?

De infrarood verwarming prijs verschillen

Infrarood verwarming heb je in verschillende maten, grootte en materialen. Dat is de reden dat de prijs ook verschillend is. Je hebt al een infrarood paneel vanaf honderd euro en dit kan oplopen tot duizend euro.

De aankoopprijs is afhankelijk van welk vermogen je nodig hebt. Wil je het ir paneel gebruiken om de hele woning te verwarmen of alleen een bepaalde ruimte?

Je kunt infrarood panelen niet alleen bij specialistische winkels kopen. Maar ook gewoon online. De prijs van de infrarood verwarming is niet bepalend. Kijk ook naar de kwaliteit. Het is niet voor niets dat het spreekwoord “goedkoop is duurkoop” bestaat.

Investeer in een hoogkwalitatief infrarood verwarming

De verschillen in kwaliteit van infrarood verwarming is aanzienlijk. De belangrijke onderdelen van een infrarood paneel moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Denk hierbij aan de warmtegeleider, bekabeling, voorkant paneel, isolatie en ook de thermostaat.

Alleen op deze manier wordt een lange levensduur gegarandeerd en een consistent hoog rendement bereikt.

Een hoogkwalitatief infrarood paneel is zuinig in gebruik. Hierdoor je bespaart op je verbruikskosten. De garantie op kwalitatief hoge panelen is langer dan de standaard garantie. Daarnaast dragen deze ir panelen een kwaliteitskeurmerk.

De infrarood verwarming met “Made in Europe” is zeker de investering waard. Deze ir verwarming heeft een aanzienlijk hogere efficiëntie. En lagere verbruikskosten in vergelijking met andere panelen.

Goedkopere infrarood verwarming

De goedkopere modellen hebben een eenvoudig ontwerp en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Een infrarood paneel tussen de 200 tot 1000 watt kost tussen de 175 en 400 euro. Het oppervlak is voorzien van een helder wit met een lichte glans glaspaneel.

Premium modellen

De Premium modellen zijn hoogwaardige infrarood panelen en bevatten een TÜV-certificering. Een Premium ir paneel van 280 tot 2000 watt kost tussen de 300 en 990 euro.

De prijsverschillen van infrarood verwarmingen

De markt voor infrarood verwarmingen is vrij groot. Er zijn daardoor veel fabrikanten met zeer verschillende prijzen. De enorme prijsverschillen komen tot stand door de volgende factoren:

• Verschillende prijs van gebruikte grondstoffen; staal is bijvoorbeeld veel goedkoper dan glas.

• Productiekosten; verschillende grondstoffen hebben ook een ander verwerkingsproces.

• Land van productie; het land van productie is bepalend voor de prijs. De kwaliteitsnormen en productiekosten zijn bijvoorbeeld in Europa veel hoger dan in Aziatische landen.

• Product eigenschappen; infrarood panelen kunnen tot in detail heel persoonlijk worden gemaakt. Zo zijn ze onder andere verkrijgbaar met bedrukte motieven, verlichting of een geïntegreerde thermostaat. Hoe specialer het ontwerp, hoe duurder het ir paneel is.

• Kwaliteit; de kwaliteit van de infrarood panelen is zeer verschillend. Een hoogwaardig kwaliteitspaneel is duurder, maar heeft dan ook een betere werking en is zuiniger in verbruik.

• Garantie; de betere fabrikanten geven een langere garantie dan wettelijk hoeft. Hiermee wordt ook de betere kwaliteit aangegeven.

De werking van infrarood verwarming

Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, zoals bij een centrale verwarming. Het verwarmt de mensen en objecten in de ruimte. De infrarode stralen hebben een positief effect op de gezondheid en wordt als aangename warmte ervaren. Infrarood panelen zijn vlakke dunnen platen die op muren of plafonds worden gemonteerd.

Ir panelen werken met lange golf warmtestralen die de huid verwarmen, maar niet doordingen. De natuurlijke infrarood c-stralen hebben zelf een therapeutische en relaxte werking op ons.

De onschadelijke infrarood stralen verwarmen de ruimte zeer gelijkmatig. Door goede plaatsing van de panelen wordt de kamer voorzien van de juiste hoeveelheid warmte. Dit betekent tevens dat de geleverde energie zeer efficiënt en effectief wordt gebruikt.

Wat zijn de bijkomende kosten van een infrarood verwarming?

Bij de aankoop van een verwarming moet je niet alleen kijken naar de aanschafprijs. Juist ook naar het onderhoud en eventuele andere extra kosten. Een infrarood verwarming heeft geen bijkomende kosten.

De installatie van een infrarood verwarming is eenvoudig en daarom ook snel. Met een infrarood verwarming heb je geen onderhoudskosten. Je kunt het doen zonder de onderhoudsman. Je hoeft het systeem niet te ontluchten of water bij te vullen, zoals bij een cv ketel.

Met een infrarood verwarming in huis bespaar je op het verbruiks-, installatie-, en onderhoudskosten. De infrarood panelen van HeatXL zijn bijzonder zuinig, duurzaam en storingsvrij. Je verdient daardoor je investering al snel terug.

Bij de installatie van een ir verwarming bent je duurzaam uit. Helemaal als het gaat om een goed geïsoleerde woning. Met zonnepanelen op het dak ben je nog zuiniger met de energie.

Met een infrarood verwarming bespaar je op verbruiks-, aanschaf-, installatie- en onderhoudskosten. Je hebt geen kosten aan een dure installatie zoals olietanks of gas- en verwarmingsbuizen. Verwarming met infrarood betekent een onderhoudsvrij leven.

Lees meer blogs

Vacatures