Infrarood verwarming met zonnepanelen

Huis verwarmen zonder gas via infrarood verwarming met zonnepanelen 

Wil je zuinig je huis verwarmen zonder gas? Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in gebruik. Je hebt maar weinig energie nodig voor deze elektrische verwarming om het comfortabel warm te krijgen in je woning. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, kan je gelijk de duurzaam opgewekte energie gebruiken voor de infrarood verwarming. Duurzaam, geen CO2 uitstoot en goedkoop verwarmen. We lichten de voordelen toe van huis verwarmen via infrarood verwarming met zonnepanelen. 

Waarom infrarood verwarming met zonnepanelen een slimme keuze is

Infrarood verwarming met zonnepanelen zijn een milieuvriendelijk alternatief van elektrisch verwarmen. Hierdoor stoot je namelijk geen CO2 uit en ben je onafhankelijk van de fossiele brandstoffen. Aardgas is ook nog eens milieuvervuilend en duur. 

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je in de winter niet voldoende elektriciteit opwekt via de zonnepanelen op dak. Zorg er dan voor dat je groene stroom afneemt welke voortkomt uit duurzame energiebronnen zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie of biomassa. Grijze energie van kolen- en gascentrales zijn daarentegen milieubelastend. 

Je kan ook nog nadenken over een accu voor je zonnepanelen, waarbij je de gewonnen energie van de dag opslaat. ’s Avonds als de zon niet meer schijnt, kan je dan de accu gebruiken om je elektrische apparaten te voorzien van stroom. Bijvoorbeeld je plafondverwarming in de woonkamer of de badkamer spiegel verwarming. 

Binnen 10 minuten is infrarood paneel warm

Op koude zomerdagen is een infrarood paneel zeer geschikt als directe verwarming voor ruimtes met hogere verwarmingseisen. Zoals de badkamer, slaapkamer of woonkamer. Een infrarood verwarming is heel goed in staat een zone in huis snel te verwarmen, ook als je het ’s avonds net iets te koud hebt. Bijvoorbeeld tijdens de lente- of herfstdagen. Zet dan het infrarood paneel aan en binnen enkele minuten geniet je al van de aangename warmte. Een infraroodpaneel heeft namelijk slecht 5 tot 10 minuten nodig om volledig op te warmen. Afhankelijk van het vermogen en de afmeting van het warmtepaneel. Deze korte opwarmtijd bespaart je bovendien op de energiekosten. 

Daarnaast hebben de hoge kwaliteit warmtepanelen van Infrarood-verwarming.nl weinig energie nodig om het lekker warm te maken. De panelen zijn van Duitse makelij en zetten maar liefst 93% van de energie om in stralingswarmte. Dit is een heel hoog percentage. Ook is er geen verlies aan de achterkant van het warmte paneel, vanwege de optimale isolatie. Alle warmte komt dus aan de voorkant van het infrarood paneel naar buiten.

Zwarte verwarming hoe-werken-infraroodpanelen (2)

Infrarood verwarming op zonnepanelen

Infrarood verwarming op zonnepanelen werkt ook heel goed bij goed geïsoleerde woningen. de infrarood panelen zijn namelijk heel goed in staat een hele woning aangenaam te voorzien van warmte. Een goed geïsoleerde kamer is in de winter nog zo’n 16 graden Celsius. Om de temperatuur naar 20 graden te brengen, heeft een infrarood verwarming weinig energie nodig. Daardoor bespaar je wederom op de het elektriciteit verbruik. Met een infrarood verwarming op zonnepanelen ben je helemaal duurzaam uit. 

Voor een all-electric huis is een infrarood verwarming op zonnepanelen zeer geschikt. Voor het warme water kan je gebruik maken van een elektrische cv ketel of nog beter een zonne-boiler. Koken doe je ook elektrisch, zoals inductie platen. Gebruik de zonne-energie die je opwekt middels je zonnepanelen op dak voor al jouw elektrische apparaten in huis. Duurzame energie, geen CO2 uitstoot en bovendien een lage energierekening!

Voordelen van zonnepanelen en infrarood verwarming

Iedereen weet dat schone energie veel beter is dan grijze energie. Met zonnepanelen en infrarood verwarming ben kan jij je woning duurzaam verwarmen. Infrarood verwarming met zonnepanelen hebben dan ook veel voordelen, zoals: 

– Geen onderhoudskosten aan infrarood verwarming.

– Eenvoudige installatie warmtepanelen.

– Goedkope energie middels zonne-energie.

– Zuinig in verbruik, waardoor je zo’n 50% bespaart op de energiekosten.

– CO2 neutraal. 

– Warmtepanelen zijn verkrijgbaar per kamer in vele designs, zoals spiegel verwarming of krijtbord keuken paneel. 

– Per ruimte verwarmen bespaart je energie. 

– Korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. 

– Gerichte en directe stralingswarmte. 

– Geen luchtcirculatie, waardoor de lucht schoon is (geen stofdeeltjes in de lucht). 

– Gezonde warmte: infrarood straling is goed voor de spieren en bloedsomloop. 

– Juiste luchtvochtigheid: nooit een te droge lucht.

– Ruimtebesparend: infrarood is slechts 2 cm dik. 

Vragen over infrarood verwarming zonnepanelen?

Heb je nog vragen over infrarood verwarming zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van duurzaam verwarmen met infrarood verwarming zonnepanelen

Lees meer blogs

Vacatures