Infrarood panelen prijs

Prijs infrarood panelen 

De prijs van infrarood panelen is afhankelijk van een aantal factoren. Wat voor soort infrarood paneel wil je? Welke maat en welk vermogen? Van welk materiaal is het paneel gemaakt. Zomaar een paar vragen die bepalend zijn voor de prijs van infrarood panelen. 

Daarnaast is het van belang om te weten om je de infrarood panelen als bijverwarming of als hoofdverwarmingkan gebruiken. Met andere woorden, wil je het hele huis verwarmen of alleen een bepaalde ruimte. 

Infrarood verwarming is al verkrijgbaar voor een kleine honderd euro. De prijs kan oplopen naar duizend euro per paneel. 

Tegenwoordig zijn infrarood panelen overal verkrijgbaar. Zelfs als je de bouwmarkt inloopt tref je hier warmtepanelen aan. Ook online kan je eenvoudig een infraroodpaneel bestellen. 

Wanneer je de prijs van een infrarood paneel wilt vergelijken, moet je wel naar de kwaliteit kijken. Het is niet voor niets dat men zegt dag je appels met appels moet vergelijken en peren met peren. 

infraroodpaneel infrarood verwarming warmtepaneel woonkamer print foto 2 infrarood panelen advies

Investeer in hoge kwaliteit infrarood panelen

Wil je lang genieten van de infrarood stralen? Investeer dan altijd in een hoge kwaliteit infrarood panelen. De verschillen in kwaliteit van de ir panelen die worden aangeboden op de markt zijn namelijk enorm groot. 

Een ir paneel heeft een zeer lange levensduur, minimaal 30 jaar, maar dit kan oplopen tot wel 50 jaar. Mits je natuurlijk een hoog kwalitatief paneel aanschaft. 

De belangrijke onderdelen van een infrarood paneel moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Het gaat dan om de volgende onderdelen: 

– bekabeling
– voorkant paneel
– isolatie
– warmtegeleider
– thermostaat

Wanneer genoemde onderdelen van hoge kwaliteit zijn, kan ook een lange levensduur worden gegarandeerd en daarnaast ook een hoog bereik van het rendement. 

Herken de hoge kwaliteit infrarood panelen?

Hoge kwaliteit infraroodpanelen zijn zuinig in gebruik, waardoor je bespaart op de verbruikskosten. Aanbieders van hoge kwaliteit ir panelen herken je bijvoorbeeld doordat ze een langere garantie geven dan de standaard garantie van twee jaar. De goede fabrikanten geven namelijk tenminste drie jaar garantie af. Tevens dragen deze infrarood warmtepanelen een kwaliteitskeurmerk. 

De infrarood panelen die het keurmerk “Made in Germany” dragen zijn de investering zeker waard. Deze ir verwarmingen hebben een aanzienlijk hogere efficiëntie, waardoor ze lagere verbruikskosten hebben in vergelijking met de goedkopere modellen. Win altijd infrarood panelen advies in, onze adviseurs staan voor je klaar.

De levensverwachting van een paneel welke gemaakt is in Duitsland is ook langer. Hoe langer de levensduur, hoe langer je kan genieten van je investering in de ir panelen. Het Duitse keurmerk TÜV staat garant voor hoge kwaliteit.

Infrarood paneel met foto

De prijsverschillen van infrarood panelen

De prijzen van elektrische verwarmen met infrarood panelen liggen ver uit elkaar. Er zijn veel verschillende aanbieders met zeer diverse prijs ranges. De grote prijsverschillen komen door de volgende factoren tot stand: 

Kwaliteit:
De kwaliteit van de infrarood panelen lopen uiteen. Een hoogwaardig kwaliteitspaneel is duurder, maar heeft dan ook een betere werking en is zuiniger in verbruik. Verschil in gebruik van goedkope en dure grondstoffen. Natuursteen is bijvoorbeeld veel duurder dan staal. 

Product eigenschappen:
Infrarood panelen kunnen tot in detail heel persoonlijk worden gemaakt. Zo zijn ze onder andere verkrijgbaar met bedrukte motieven, verlichting of een geïntegreerde thermostaat. Hoe bijzonderder het ontwerp, hoe duurder het infrarood paneel is. 

Productiekosten: 
De verschillende grondstoffen behoeven een ander verwerkingsproces.

Land van productie: 
Het land van waar de productie plaatsvindt is bepalend voor de prijs. In Duitsland zijn bijvoorbeeld de productiekosten en kwaliteitsnormen veel hoger dan in Aziatische landen.

Duur van de garantie:
De betere fabrikanten geven een langere garantie af dan wettelijk hoeft. Hiermee wordt ook de betere kwaliteit aangegeven. 

Hoe infrarood panelen werken

Infrarood panelen werken op een andere manier dan een cv ketel, waarbij de lucht wordt verwarmd. Ir panelen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en mensen die zich in de kamer bevinden. 

Infraroodpaneel werkt met lange golf warmtestralen die de huid verwarmen. Net zoals de zon, maar dan zonder de schadelijke uv stralen. De ir stralen raken de huid, maar dringen niet naar binnen.  De ir panelen maken gebruiken van onschadelijke infrarood c-stralen die de ruimte gelijkmatig verwarmen. 

De lange golf ir stralen hebben een therapeutische en relaxte werking op ons lichaam. De warmte van infrarood straling wordt door de mens als aangenaam ervaren. 

Infrarood panelen zijn slechts 1,7 tot 3 centimeter dik. Doordat ze zo dun zijn kan je ze gemakkelijk op een vrije muur monteren of aan het plafond hangen. Het verbruik is afhankelijk hoeveel watt per kWh je verbruikt.

warmtepanelen infrarood paneel spiegel advies

De bijkomende kosten van een infrarood paneel

Bij de aankoop van een verwarmingssysteem moet je niet enkel en alleen kijken naar de aankoopprijs. Dit is namelijk een eenmalige investering. Je moet ook kijken naar andere bijkomende kosten, zoals de kosten voor installatie en het onderhoud. 

Het mooie van infrarood panelen is dat er géén bijkomende kosten zijn! 

De installatie is heel eenvoudig en snel. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op elektriciteit. Infrarood panelen behoeven geen onderhoud. Met infrarood paneel in je woning bespaar je dus op de kosten voor installatie, onderhoud en verbruik. Kijk eens in onze online shop naar de verschillende panelen of kom langs.

De ir panelen van Infraroodpaneel zijn enorm duurzaam, zuinig en tevens storingsvrij. Daardoor verdien je de investering snel terug. Onze warmtepanelen dragen het Duitse TÜV keurmerk, zijn geproduceerd in Duitsland en je krijgt standaard 2 tot 5 jaar garantie mee, afhankelijk van het model.

Verwarmen met infrarood panelen betekent een zorgeloos én warm leven! 

Lees meer blogs

Vacatures