Infrarood panelen kopen

Nieuwe infrarood panelen kopen

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en daar moet je goed over nadenken. Neem je een nieuwe cv installatie, infrarood panelen of warmtepomp?

Je wilt milieubewust zijn, we moeten van de overheid ook allemaal van het gas af, dus waarom zou je dan niet gelijk een installatie nemen waarbij je niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen? 

Je bent op zoek naar het beste systeem dat je veel warmte geeft, lage investeringskosten heeft en zuinig is in gebruik. Dan kom je toch echt uit op de infrarood panelen. Ir panelen zijn modern, duurzaam en efficiënt in gebruik. 

Met een cv ketel en een waterpomp verwarm je wederom de lucht. Verwarmen met infrarood straling is een andere manier van verwarmen. Je warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen in de ruimte. 

Infrarood panelen gezondheid

Verwarmen met infrarood panelen is de toekomst

De olie- en gasreserves zijn niet oneindig voorradig. Ze zijn niet milieu vriendelijk en de prijzen voor deze fossiele brandstoffen stijgen alsmaar door. Geen wonder dat de moderne infrarood panelen een duurzame oplossing zijn om je woning te verwarmen. 

Dit is de juiste energievorm die alle stroom direct uit windkracht of fotosynthese zonnekracht opwekt. Daardoor ben je absoluut onafhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen. We moeten van het gas af. Kies voor elektrisch verwarmen door middel van infrarood panelen in combinatie met een warmtepomp boiler voor de warm water voorziening.

Infraroodpaneel stoot geen CO2 uit en vormen samen met zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is altijd voordeliger en duurzamer. 

Elektrisch verwarmen met groene stroom door middel van infrarode straling is de oplossing en heeft de toekomst. Stop met de centrale verwarming en kies voor de duurzame infrarood panelen.

Infrarood paneel met foto

De koop van infrarood panelen

De modernisering en verandering naar een nieuwe verwarming voor je woning kan je kosten en energie besparen. Het oog wil ook wat. 

Tegenwoordig ben je bij een verwarmingssysteem niet meer afhankelijk van lelijke radiatoren die je inrichting verpesten. Je wilt ze het liefst wegwerken achter hout of verstoppen achter de gordijnen. Ondanks dat je weet dat je daarmee veel warmte verliest. 

Vandaag de dag mogen warmtepanelen opvallen. Infrarood panelen zijn modern en daarnaast in veel soorten en maten verkrijgbaar. 

Jij kiest bewust voor infrarood panelen in je woning, omdat ze modieus in je woonkamer staan. Omdat je dan eindelijk van die roestige radiator in je badkamer af bent. 

Daarvoor in de plaats komt het prachtige infrarood spiegel verwarming. Een verwarming en spiegel in één. Nooit meer een beslagen spiegel in je badkamer, hoe fijn is dat. 

Het kopen van een nieuw verwarmingssysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het enige moeilijke is, dat je niet weet welke panelen je moet kiezen, want er is zoveel keuze! 

Laat je informeren door één van onze adviseurs. Zij kunnen je alles vertellen over de grootte, het vermogen en de diverse soorten. Tevens maken zij een berekening van jouw woning, hoeveel panelen je nodig hebt en met welk wattage. 

In onze showroom kun je de verschillende panelen ook zien, denk hierbij bijvoorbeeld aan een glaspaneel, een spiegelpaneel, een krijtbord verwarming of een beeldpaneel met foto en kunst erop gedrukt. De mogelijkheden zijn oneindig!

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand Infrarood kachel alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto

Verschil tussen lucht verwarming en infrarood stralen

Het verschil tussen een centrale verwarming en infrarood panelen is de manier van verwarmen. 

Met een cv installatie verwarm je de lucht. Iedereen weet dat warme lucht opstijgt, waardoor er een laag warme lucht onder het plafond verzamelt. Resultaat is dat je een warm plafond hebt, maar een koude vloer. Er gaat hiermee veel energie verloren. 

Infrarood stralen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte. De ir stralen verwarmen de kamer zeer gelijkmatig. De objecten houden de warmte vast en reflecteren deze ook weer de kamer in. Daardoor voel je van alle kanten de warmte. 

Infrarood panelen zijn dun, slechts 2,5 tot 3 centimeter en nemen daardoor weinig ruimte in beslag. Je monteert ze aan de muur of het plafond. 

Infrarood verwarming is vrij van elektro magnetische straling en kunststoffen. Er bestaan geen risico’s voor de gezondheid. Integendeel, de ir stralen hebben een positief effect op de gezondheid van de mens. 

Het helpt mensen met spier- en gewrichtspijn en je wordt er relaxt van. Daarnaast heb je geen rondzwevende stofdeeltjes, doordat er nauwelijks een lucht circulatie is. Dit heb je wel bij een centrale verwarming. Geen stofdeeltjes in de lucht betekent dat het binnenklimaat schoon is, wat een positief effect heeft voor astma patiënten of mensen met allergieën. 

Infrarood panelen worden zelfs gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen en ouderenzorg. Dat geeft wel aan dat infraroodpanelen gezond zijn.

Ir panelen stralen lange warmtegolven uit die huid raakt tot 0,33 mm. De natuurlijke infrarood c-straling hebben een therapeutische en ontspannende werking op ons gestel. 

Door goede plaatsing van de ir panelen wordt de kamer voorzien van een juiste hoeveelheid warmte. Dit betekent dat je daardoor optimaal gebruikmaakt van de geleverde energie. De besparing die je kan verwachten met infrarood panelen is honderden euro’s per jaar. 

De beste positie voor een infrarood paneel

De positie van een infrarood paneel moet goed uitgekozen worden, zodat je optimaal gebruikt maakt van de warmteverdeling. Voordat je het paneel monteert, moet je eerste bepalen wat de beste positie voor het infraroodpaneel is. 

Obstructie verlaagt de warmte afgifte, plaats daarom nooit direct een bank voor het ir paneel en hang geen gordijnen erover heen. Het is energie zuinig als je het infrarood paneel op een vrije muur installeert of aan het plafond. 

Het is daarom belangrijk om van tevoren alles te laten uitrekenen door één van onze adviseurs. Zij kunnen je helpen om de juiste positie te bepalen en ook het juiste vermogen uit te rekenen voor jouw warmtebehoefte. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. 

Daarnaast helpt het je ook om je huidige verwarmingssysteem goed te vergelijken met de toekomstige infrarood panelen. 

Voordelen van verwarmen met infrarood panelen

De voordelen van verwarmen met infrarood warmtepanelen zijn groot. We hebben al benoemd dat ze zuinig, duurzaam en efficiënt zijn. Hieronder op een rij wat de voordelen zijn ir panelen:

 • Geruisloos
 • Geurloos
 • Gezonde warmte, stralingswarmte is vergelijkbaar met de zon.
 • Een breed scala aan prachtige ontwerpen die opgaan in de inrichting van je woning. 
 • Eenvoudig in gebruik. 
 • Makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. 
 • Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.
 • Geen extra onderhoudskosten. 
 • Droge en schimmel vrije muren.
 • De stralingswarmte wervelt geen stof op en is daardoor vriendelijke voor astmapatiënten personen met een allergie.
 • De ir stralen zijn gezond voor ons.
 • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen. CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
 • Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
 • Infrarood panelen zijn goedkoop in de aanschaf en tevens zuinig in het verbruik.
 • Eenvoudige installatie van de ir panelen.
 • Besturing door middel van de Smart home app.
 • Op afstand temperatuur regelen en instellen.
  .

Hoe lang duur het voordat de kamer warm is met infrarood panelen?

Infraroodpanelen hebben een zeer korte opwarmtijd. Afhankelijk van de temperatuur zijn de panelen in slechts 8 tot 15 minuten warm. Hoe langer je de ir panelen aan hebt staan, hoe meer warmte er in de muren en objecten wordt opgeslagen. 

Infrarood panelen kunnen 24 uur per dag aan staan, dag na dag. Wanneer je voor het eerst opstart, is er een langere opwarmtijd nodig. Tenminste totdat de infrarood golven de objecten in de kamer goed verwarmd hebben.

Een kamer zonder meubels heeft langer de tijd nodig om op temperatuur te komen. Dit komt doordat de infraroodstralen de objecten in de kamer verwarmt, die vervolgens de warmte weerkaatsen. Hierdoor wordt het opwarm proces versneld. Door meerdere infrarood panelen in de kamer te plaatsen, bereik je ook sneller de gewenste temperatuur.

Hoeveel watt heb je nodig voor het ir paneel

Hoeveel watt je per paneel nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de ruimte en tevens je eigen warmte behoefte. Gemiddeld kunnen we de volgende richtlijnen meegeven:

 • Een klein infrarood paneel 400 watt is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m².  
 • Een middelgroot infrarood paneel 1000 of 1500 watt is geschikt voor (slaap)kamers van 15 tot 20 m².
 • Een groot infrarood paneel 1725 watt is geschikt voor woonkamers van 30 tot 40 m².

Natuurlijk zijn infrarood panelen te combineren om je ruimte optimaal warm te krijgen. Combineer groene stroom met jouw eigen zonnepanelen, zodat je nog voordeliger en duurzamer uit bent. Neem alvast een kijkje in onze online shop of kom langs in één van onze winkels.

Lees meer blogs

Vacatures