Infrarood panelen gezondheid

Infrarood panelen gezondheid en warm

Het is algemeen bekend dat infrarood stralen gezond zijn voor ons. Door je huis te verwarmen middels infrarode c-stralen creëer je een gezond en warm binnenklimaat. Infrarood panelen werken op elektriciteit en zijn een goede manier om je woning te verwarmen. 

Toch staan sommige mensen nog sceptische tegenover infrarood verwarming. Wij leggen je in dit artikel uit waarom verwarmen met infraroodpaneel gezond en duurzaam is. 

Duurzaam verwarmen met infrarood panelen

De nieuwe manier van verwarmen is schoon, duurzaam en energie zuinig. Infrarood panelen in combinatie met zonnepanelen is helemaal duurzaam, warm en daarnaast goedkoop. Infrarood panelen hebben een zeer laag verbruik. Infrarood panelen besparing op vele kosten. 

De objecten in de kamer houden de warmte van de infrarood stralen voor een lange tijd vast. Daarnaast weerkaatsen ze de warmte ook weer terug de ruimte in. Je voelt op deze manier van alle kanten de heerlijke warmte. 

De meubels, vloer en muren houden de warmte heel goed vast. Hierdoor ontstaat een extra stijging in gevoels temperatuur van zo’n 2 à 3 graden Celsius. Ja kan daardoor de thermostaat een paar graden lager kan zetten. Je behoudt dan alsnog dezelfde gevoel temperatuur, warm en aangenaam. 

infrarood paneel schilderij

De zelf opgewekte zonne-energie wordt vervolgens omgezet in schone elektriciteit. Deze wordt direct gebruikt als je eigen energie en perfect voor gebruik van je infrarood panelen. 

Volgens een studie van de Technische Universiteit van Kaiserslautern bespaar je zo 60% energie door je hele huis met infrarood panelen te verwarmen. Dit scheelt niet alleen veel euro’s per jaar, maar je bent ook nog eens duurzaam. 

De basisvoorwaarde is dat de infrarood ir panelen correct zijn gepositioneerd in je huis. Waardoor je een gelijkmatige verdeling van de warmte krijgt. Obstructie vermindert namelijk de warmte af name. 

In een goed geïsoleerde woning werken infrarood panelen nog beter, maar het is geen vereiste. Met de infrarood panelen heb je direct warmte. Binnen enkele minuten is het paneel namelijk opgewarmd en kan je gelijk genieten van de warme stralen. 

Gebruik voor de elektrische infrarood panelen altijd groene stroom. Of natuurlijk je eigen opgewekt energie middels zonnepanelen, zodat je ook nog eens milieu centraal bent.

Door te verwarmen met lange infrarood c-straling ben je niet meer afhankelijk van de fossiele brandstoffen. In combinatie met zonnepanelen ben je nog duurzamer en stoot je geen CO2 meer uit. Bekijk in onze online shop de diverse warmtepanelen

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

De onschadelijke infrarood stralen

Infrarood panelen werken met lange golf infrarode c-stralen die je kamer binnendringen. Net als de warme zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Ir panelen zenden directe infrarode warmtestraling naar je muren, meubels en apparaten in huis.

Hoe langer de infrarood golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De langgolvige infrarode straling verwarmt de objecten in de ruimte. De ir c-straling verwarmt de huid, en dringt slecht 0,3 millimeter door. Dit is dus heel oppervlakkig.

De korte golf uv straling gaat letterlijk onder de huid. De onschadelijke infrarood c-stralen kan je daarom niet vergelijken met de uv-stralen van de zon of röntgenstralen. Deze laatste twee zijn namelijk wel schadelijk voor onze gezondheid. 

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Gezond met infrarood panelen

Infrarood panelen zijn niet alleen warm, maar ook gezond. Hieronder waarom de warme infrarood stralen zo gezond voor jou zijn:

 • Met een infrarood paneel is er minder luchtcirculatie. Je krijgt direct de warmte, zonder luchtverplaatsing.
 • Een rustige luchtcirculatie met minder stofdeeltjes geeft astmapatiënten en mensen met allergieën een comfortabel gevoel. Astmapatiënten hebben aanzienlijk minder ademhaling problemen. 
 • Je profiteer tevens van een hogere luchtvochtigheid. De infraroodstralen zorgen dat het vocht in de muren verdwijnt. De ruimte behoudt daardoor een goede luchtvochtigheid. Een huis wordt al snel te droog als normale radiatoren of een open haard aan staan. 
  Infrarood panelen zorgen voor een goed en gezond binnenklimaat. Je hebt geen last meer van droge ogen, lippen en neus. Je slijmvliezen drogen ook uit, waardoor je minder risico op een verkoudheid hebt. 
 • De infrarood warmtegolven raken je huidoppervlak. Dit levert een ontspannen gevoel op. Net als de warme zonnestralen op je lichaam.
 • Door de warmte die je lichaam binnendringt krijg je een betere bloed doorstroming. De betere doorstroming geeft je meer zuurstof, waardoor je fitter bent. 
 • De warmte verlicht de pijn bij mensen met gewrichtsproblemen en gespannen spieren. 
 • Je hebt geen koude voeten meer doordat de vloer ook warm aanvoelt. Dit is tevens weer goed voor je bloedsomloop in je voeten en benen. Geen last meer van wintertenen. 
 • Je voorkomt alle soortenschimmelgroei in de muren. De temperatuur van de muren is hoger dan de luchttemperatuur waardoor alle soorten schimmels geen kans meer hebben om te groeien. 
  .

infraroodpaneel met thermostaten

Krijg je hoofdpijn door de infrarood stralen?

Nee, je krijgt geen hoofdpijn door de infrarood stralen. Sommige mensen krijgen hoofdpijn als ze in een verwarmde ruimte zijn. Dit komt meestal omdat de lucht te droog is, zoals bij verwarmen middels een cv ketel. Aangezien infrarood panelen niet de lucht verwarmen, maar de objecten, behoud je een goede luchtvochtigheid in huis. 

Personen die hoofdpijn krijgen van een kachel, hebben dit door de warmte circulatie van een convectie verwarming. In de warme luchtstroom zweven kleine stofdeeltjes en bacteriën. Dit kan bij mensen met allergieën hoofdpijn veroorzaken. 

In het ergste geval wordt de hoofdpijn veroorzaakt door onzichtbare schimmelsporen in de muren. Als dit de oorzaak is van de hoofdpijn, dan is het hoog tijd om over te stappen naar infrarood panelen. 

Infrarood warmtepanelen hebben bovenstaande negatieve effecten niet. De lucht in de kamer circuleert namelijk niet. De muren in de kamer blijven droog, waardoor het risico op schimmels tot een minimum is beperkt. Het is een andere manier van verwarmen, een gezonde manier.

De luchtvochtigheid is optimaal, er is voldoende in de ruimte om hoofdpijn te voorkomen. Daarnaast zorgt de betere bloedsomploop voor een stabiele circulatie. 

design verwarming

Heb je last van elektrosmog met een infrarood paneel?

Nee, infrarood panelen werken met infrarood straling, wat warmte straling betekent. 

Elektrosmog is een elektrische magnetische straling. Deze wordt veroorzaakt door elektrische wisselspanningen op een elektrakabel. 

Een infraroodpaneel wekt directe warmte op via elektrische energie, waarbij de elektro magnetische straling in de stroomkabel zit. Deze straling in de kabel ontstaat alleen als het paneel onder spanning staat. 

De elektrosmog waar wij aan worden blootgesteld, wordt voor negentig procent geproduceerd in onze woning. Dit zou je misschien niet denken, met alle zendmasten, hoogspanningskabels, elektrische auto’s, wifizenders, treinen, radiozenders, mobiele telefoons en satellieten om ons heen. 

Het elektranet thuis veroorzaakt elektrische- en magnetische wisselvelden. Vooral als het elektranet slecht of zelfs helemaal niet is geaard. Niet geaarde elektrische apparaten veroorzaken zeer sterke elektrische wisselvelden. 

Bijvoorbeeld onze draadloze telefoons, bluetooth apparaten, ons draadloos internet en de magnetron. Dit zijn allemaal bronnen van elektro magnetische golven in ons huis. 

Geniet van de gezonde, comfortabele en milieu vriendelijk infrarood paneel in je woning!

Lees meer blogs

Vacatures