heatxl doorzichtig

Infrarood panelen als hoofdverwarming

Infrarood panelen als hoofverwarming in jouw woning

Ben je op zoek naar een verwarmingssysteem als hoofdverwarming voor je nieuwe appartement? Of ben je het zet om tegen die lelijke radiatoren in je huidige woning aan te kijken? Neem een infrarood panelen als hoofdverwarming. Plaats daarbij zonnepanelen om nog duurzamer te zijn. 

Met een infrarood panelen als hoofdverwarming heb je direct aangename warmte in je huis. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de fossiele brandstoffen die uitgeput raken. Om van het gas af te gaan, is verwarmen door middel van infrarode straling de oplossing. 

Voor de warm watervoorziening is een slimme elektrische boiler de oplossing. Koken doe je al elektrisch. Jij bent klaar om helemaal gasloos te wonen!

Een infrarood verwarming neemt weinig plek in, doordat ze flinterdun zijn. Daarnaast zijn ze minder duur in de aanschaf dan andere vormen van een aardgasvrije verwarming. 

infrarood panelen als hoofdverwarming

Infrarood panelen als hoofdverwarming, wat zijn de kosten?

De aanschaf van een infrarood panelen zijn goedkoop. Je hebt al een infrarood paneel voor een kleine honderd euro. De prijs kan uiteraard oplopen tot meer dan duizend euro. 

De aankoop prijs is afhankelijk van welk materiaal het infraroodpaneel is gemaakt. Welk vermogen je nodig hebt en de grootte van de panelen.

Een ander opmerkelijk voordeel is absoluut de eenvoudige installatie. Het enige wat je nodig hebt om van de rustgevende warmte te genieten, is een stroomvoorziening. Infrarood panelen behoeven geen onderhoud, dus streep de onderhoudskosten maar alvast door van je jaarlijkse kostenpost. Per jaar scheelt dat velen euro’s. 

De infrarood panelen van HeatXL zijn bijzonder zuinig en je verdient jouw investering daardoor snel terug. 

De verbruikskosten van een infraroodpaneel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de verwarmingstijd en de prestaties van de panelen. Heb je goed geïsoleerde muren, dan werken je warmte panelen nog beter. Je huis hoeft niet zeer goed geïsoleerd te zijn om gebruik te maken van een ir verwarming. 

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer 0,15 en 0,25 euro per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. Wanneer jouw warmte behoefte 0,9 kWh is, om je uit op 0,25 euro per uur.

Infrarood paneel met foto

De voordelen van infrarood panelen

Infrarood panelen kun je overal installeren. Infrarood paneel aan de muur of plafond. In combinatie met het duurzame energie verbruik, worden infrarood panelen aanbevolen als hoofdverwarming. De langgolvige infrarode straling verwarmt de hele ruimte duurzaam op. 

Bij correct gebruik bespaar je op de kosten voor elektriciteit, doordat je minder energie gebruikt. De diverse ontwerpen zijn echte blikvangers, die prachtig opgaan in je inrichting. De infrarood panelen zijn klein, plat en in vele kleuren verkrijgbaar. 

Het is ook mogelijk om een prachtige kunstzinnige of dierbare foto op je warmtepaneel te laten drukken. Je zult verbaasd zijn hoe mooi dit in je woonkamer staat.

Infrarood panelen bieden een prachtig alternatief voor conventionele verwarmingen. Overstappen naar dit duurzame verwarmingssysteem is een slim en kostenbesparend idee. 

Voordelen van infraroodpaneel op een rij

We zetten de voordelen van elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling voor je op een rij:

 • Gezonde warmte, de stralingswarmte is vergelijkbaar met de zon. Het verwarmt je huid, maar dringt niet te ver door.
 • Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect in je huis passen.
 • Gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig schoon te houden. 
 • Geurloos en geruisloos
 • Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag. 
 • Eenvoudige en snelle installatie.
 • Geen extra onderhoudskosten.
 • Droge en schimmel vrije muren.
 • De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie of astmapatiënten.
 • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
 • CO2-neutraal met eco- en zonne-energie. 
 • Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
 • Besturing met de Smart home app.
 • Op afstand temperatuur regelen en instellen.
  .

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 19

Voordelen van ir panelen ten opzichte van centrale verwarming?

De voordelen van verwarmen met ir panelen ten opzichte van een centrale verwarming zijn duurzaamheid, zuinigheid en gezonde warmte. Een centrale verwarming warmt de lucht op die wij mensen als warm ervaren. Deze manier van verwarmen brengt diverse nadelen met zich mee. 

De warme lucht stijgt op, waardoor er een warme laag onder het plafond blijft hangen. Het resultaat is dat je een koude vloer hebt en een warm plafond. Je moet flink stoken voordat de warmte beneden komt. 

In de luchtcirculatie bevinden zich stofdeeltjes en bacteriën die door je kamer heen zweven. Voor personen met allergieën of ademhaling problemen is dit geen gezond binnenklimaat. 

Infrarood panelen daarentegen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en mensen in de kamer. De infrarood stralingswarmte wordt door de mens als aangenaam ervaren. Het heeft daarnaast een positief effect op onze gezondheid. 

Wanneer de kamer eenmaal is opgewarmd, blijft de warmte opgeslagen in je meubels, vloer en muren. Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan de kamer geventileerd worden. Het warmteverlies is daardoor nihil. 

Dit is echter anders bij een conventionele verwarming, waarbij de warme lucht direct door het open raam naar buiten ontsnapt. 

Verwarming met infrarood stoot geen CO2 uit en vormt samen met zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is altijd voordeliger en duurzamer. Stop met de centrale verwarming en neem infraroodpanelen als hoofdverwarming.

Win infrarood panelen advies in bij onze winkels of bestel gelijk je prachtige ir panelen in onze online shop. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Lees meer blogs

Vacatures