Infrarood paneel plafond

Plafond infrarood verwarming is goedkoop en comfortabel

Plafond infrarood verwarming is goedkoop in de kosten en biedt een heerlijke warmte. Wil je ook besparen op de kosten van huis verwarmen? Maar niet achteruitgaan in comfort? Denk dan zeker eens na over een plafond infrarood verwarming. Het is een goedkope, zeer comfortabele en energie-efficiënte manier om je huis te verwarmen. We leggen je uit hoe je kosten kan besparen met infraroodpaneel plafond.

Directe warmte met plafond infrarood verwarming

Plafond infrarood verwarming verwarmt direct, het wordt daarom ook wel een direct verwarmingssysteem genoemd. De infraroodstralen warmen namelijk gelijkmatig de muren, vloer, meubels en mensen op. Deze eenvoudige methode is doeltreffend gebleken om de temperatuur van een kamer snel te verhogen, net zoals de zonnestralen dat doen. Waarom zijn infrarood panelen zo kosteneffectief en aangenaam in je huis? 

Zuinig energieverbruik met infrarood verwarming plafond

Door infrarood verwarming plafond te gebruiken, kun je snel een aangename temperatuur bereiken zonder energie te hoeven verspillen aan het verwarmen van de lucht in de kamer. De meest efficiënte plaats voor infrarood stralingswarmte is aan het plafond. Net zoals een plafondlamp een groter gebied verlicht dan een wandlamp. De directe stralen weerkaatsen ook weer terug de ruimte in, waardoor je van alle kanten de heerlijke warmte voelt. Het is dus een direct verwarmingssysteem, dat alles en iedereen in zijn stralingsveld verwarmt. 

Metalen infrarood panelen zijn met een dikte van slechts 1,8 inch de dunste op de markt, en geven een krachtige en efficiënte warmtebron met een minimale visuele impact. Ze zijn ruimtebesparend en vrijwel onzichtbaar. Bovendien is het ook een stille verwarming en geeft geen nare geurtjes af. Zoals een CV verwarming wel doet. 

Omdat infrarood verwarming plafond geen onderhoud nodig heeft en een eenvoudige installatie heeft, zijn ze ook kostenbesparend. Bovendien zijn ze zeer efficiënt in gebruik, waardoor je ook op het energieverbruik bespaart. Binnen enkele minuten is de infrarood verwarming plafond warm, waardoor je vrijwel direct geniet van de warme stralen die je huid raken. Geen lange opwarmtijd, dus ook geen verspilling van energie. 

Voordelig, comfortabel en schoon

Zowel wand als plafond infrarood verwarming geeft een comfortabele warmte af. Daarnaast is er geen luchtverplaatsing, waardoor de lucht ook schoon is. Geen rond dwarrelende stofdeeltjes meer in de lucht en ook de vochtigheidsgraad blijft op peil. Er hangt een heerlijke warmte aan een infrarood verwarming, omdat ze in 5 tot 12 minuten opwarmt. Een infrarood paneel verbruikt bovendien weinig stroom en kan snel en gemakkelijk geïnstalleerd worden. Afgezien daarvan hoef je je nooit zorgen te maken over onderhoud, want een IR verwarming heeft geen onderhoud nodig. Er zijn namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan en een jaarlijkse onderhoudsbeurt is geenszins nodig.

Verbeterede luchtkwaliteit binnenshuis met infrarood panelen 

Met infrarood panelen in huis zijn er geen allergenen in de lucht en heb je geen koolstofuitstoot. Milieubewust, schoon en duurzaam verwarmen met infraroodstraling. Als oplossing voor het hele huis vullen deze panelen een warmtepomp aan of vervangen ze je centrale verwarmingssysteem. Het is onafhankelijk bewezen dat ze vrij zijn van elektromagnetische velden (EMV’s). Stralingspanelen zijn een van de meest kosteneffectieve verwarmingsmethoden gedurende de levensduur van het product. 

Waar infraroodpanelen plafond plaatsen? 

Infraroodpanelen plafond kunnen in iedere ruimte gemonteerd worden. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra. Hiervoor kan je de plafondaansluiting van de lamp gebruiken. Wil je ook verlichting? Kies dan een infrarood verwarming plafond met verlichting.  

Je kan infraroodpanelen plafond plaatsen in de keuken, badkamer, slaapkamer en natuurlijk de woonkamer. In de keuken is vaak geen ruimte aan de wand om een warmtepaneel te monteren, het plafond biedt hier uitkomst. Een plafondverwarming gebruiken in een grote ruimte, zoals de woonkamer, is een uitstekend idee. In korte tijd levert dit een brede warmte verspreiding op.

Houd bij het kopen van een infraroodverwarming altijd de grootte van de ruimte in gedachten. Het kost minder stroom om een kleine kamer als een slaapkamer te laten werken dan een grote woonkamer. Daarom is het wattage belangrijk om uit te laten rekenen. De vakmensen van Infraroodpanel.nl kunnen snel een berekening voor je maken. Er zijn talloze factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Onder andere de grootte van de kamer, de plaats (zijn er veel ramen?), de hoeveelheid m2 en natuurlijk, je warmtebehoefte. 

Vragen over plafond infrarood verwarming?

Heb je nog vragen over plafond infrarood verwarming? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms.

Lees meer blogs

Vacatures