Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel?

Hoe werkt een verwarmingspaneel?

Verwarmingspaneel werkt met onschadelijke infrarood warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. Net als de zonnestralen schijnen deze de kamer in, waardoor deze opwarmt.

wat verbruikt een infrarood paneel verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel zendt dan ook directe warmtegolven naar muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden.

Een infrarood verwarmingspaneel sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Je hangt het slanke paneel van 1,7 of 2,2 cm aan de wand of plafond.

Infrarood verwarming werkt zoals de zonnestralen

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is een verwarmingspaneel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe de zon je hele lichaam opwarmt door de directe stralingswarmte. Een infrarood verwarming valt dan ook onder de noemer directe kachels.

De meest energiezuinige elektrische verwarming

Infrarood verwarming plafond badkamer

De meeste energiezuinig elektrische verwarming zijn infrarood panelen van Infrarood Verwarming. Onze verwarmingspanelen leveren in verhouding tot een centrale verwarming een veel hogere warmteprestatie. Maar liefst 93% van de energie wordt namelijk omgezet in infraroodwarmte.

Een verwarmingspaneel in combinatie met zonne-energie is de zuinigste, schoonste en meest duurzame manier van elektrisch verwarmen. Lees het complete artikel Hoe werkt een verwarmingspaneel.

Lees meer blogs

Vacatures