HEATXL

+31 (0)165-714107

Bel ons

info@heatxl.com

email HeatXL

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Hal infrarood verwarming

Hal infrarood verwarming

Hal verwarming

Bij hal en loods verwarming in bedrijven maakt men nog steeds gebruik van gas gestookte luchtverwarming. Deze kachels verwarmen lucht die de hele ruimte wordt ingeblazen. Nadeel van warme lucht is dat deze stijgt. Daardoor is de temperatuur bij de vloer dus veel lager dan bij het dak.

Zuinig bedrijfshal verwarmen

De hal infrarood panelen van HeatXL zijn van hoge kwaliteit. Het systeem is in Nederland en België exclusief verkrijgbaar via onze groothandel en projecten organisatie. Vraag onze adviseurs naar de opties voor wederverkoop of project toepassing binnen jouw bedrijf. Onze specialisten helpen je namelijk graag verder.

Bedrijfshal infrarood verwarming

Bedrijfshal infrarood verwarmingssysteem van HeatXL verwarmt de mensen en objecten in het straal gebied. Hierdoor is de industriële bedrijfshal heater zuiniger met energie dan ouderwetse verwarming. De temperatuur in de rest van de ruimte kan veel lager worden ingesteld. Dit levert vervolgens een extra besparing op.

Hal verwarming toebehoren

Industriële hal verwarming wordt toegepast op werkplek heating in fabriekshallen, loodsen en magazijnen. Infraroodpanelen kunnen heel gericht verwarmen, daar waar het nodig is. Ook wanneer toegangsdeuren open staan, blijft de warmte op de werkplek bestaan.

Offerte aanvragen

HeatXL is marktleider in infrarood verwarmingen. Vraag een offerte aan of neem contact op. HeatXL is de specialist in grote projecten en bedrijfsoplossingen. Infraroodpanelen is de duurzame toekomt in verwarmen.

Hal infrarood verwarming

Hal verwarmen met infrarood straling

Hal ir verwarming is specifiek ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen van loodsen en bedrijfshallen. Zonder dat daarbij energie verloren gaat aan nutteloos verwarmen van lucht.

Met ouderwetse hal verwarming moet eerst grote hoeveelheden koude lucht verwarmen. Industriële infrarood heaters verwarmen de plek waar daadwerkelijk de warmte benodigd is.

Infrarood bedrijfshal heaters verwarmt dus geen lucht, maar juist de mensen en objecten in het aanstraalgebied. Hierdoor is ir halverwarming veel zuiniger met energie dan de ouderwetse lucht verwarming. De temperatuur in de rest van de loods kan hierdoor veel lager worden ingesteld dat levert een extra besparing op.

Industriële hal heater kan ook ingezet worden op plaatsen waar geen of slechte isolatie is zoals in (half)open bedrijfshallen. Het is tevens mogelijk om dimmers en bewegingsmelders toe te voegen ten behoeve van een extra besparing in de verbruik kosten.

De industriële heaters monteer je aan de wand of plafond. Ook zijn er mobiele infrarood verwarming voor werkplaats verwarming.

 

Hal infrarood verwarming

Verwarming voor bedrijfsloodsen

Infrarood warmte hoe werkt dat?

Stralingsverwarming werkt op een vergelijkbare manier als de stralen van de zon. De straling zelf is geen warmte maar bestaat uit elektromagnetische golven. Wanneer de lange golf of korte golf infrarood straling in aanraking komen met een object, ontstaat wrijving en worden deze golven omgezet in warmte.

De voordelen van infrarood warmte

Bedrijfshal heater met korte golf infrarood heeft nagenoeg geen opwarmtijd nodig. De warmte is direct na de inschakeling voelbaar. Daarbij kan stralingsverwarming worden ingezet om gedeelten van grote ruimtes te verwarmen. Daardoor is het plaatselijk lekker warm. Het is een andere manier van verwarmen, maar wel efficiënt en energiezuinig.

Waar hal infrarood heater inzetten?

De hal infrarood heater wordt toegepast op plaatsen waar een directe warmte vraag is. Bij voorkeur plaatselijk in een grote ruimte. Bijvoorbeeld bij een kerk, de tribunes van een sporthal, werkplekken in een bedrijfsloods of droogruimtes in een productieproces. Loods verwarming in industrieel pand.