elektrische radiator badkamer

Woning verwarmen op elektriciteit met infrarood verwarming

Een woning verwarmen op elektriciteit via infrarood verwarming is een slimme keuze. Je verdient de investering namelijk snel terug, want verwarmen op elektriciteit met infraroodstraling is een zuinig.  Bovendien zijn de warme stralen ook nog eens gezond voor mens en dier. Het verbetert de bloedsdoorstroming, verlicht spier- en gewrichtspijn en je profiteert van een schone lucht, wat ten goede komt van de ademhaling. 

Ook zijn ze in vele prachtige designs te verkrijgen voor iedere kamer. Zoals een plafondverwarming in de woonkamer os een spiegelpaneel in de badkamer of kledingkamer. Met verwarmen op elektriciteit kan je vele kanten op. 

De meest gestelde vraag over verwarmen op elektriciteit is vaak of het niet duur is en of het gevaarlijk en gezond is. Zolang je gebruik maakt van de energiezuinige infrarood verwarming is verwarmen op elektriciteit niet duur en ook nog eens gezond voor je gestel. Je bent bovendien niet meer afhankelijk van de fossiele brandstoffen en de alsmaar schommelende en hoge gasprijzen. 

Duurzame infrarood verwarming 

De duurzame infrarood verwarming behoeft geen enkel onderhoud, waardoor je flink bespaart op de jaarlijkse onderhoudskosten. Gebruik groene energie om verwarmen op elektriciteit nog duurzamer te maken, dan het al is. Hierdoor stoot je namelijk geen CO2 uit. Wil je meer besparen met verwarmen op elektriciteit? Combineer dan de duurzame verwarming met zonnepanelen. Infrarood verwarming met zonnepanelen gaan namelijk heel goed samen. 

De energie die je opwekt met de zonnepanelen op dak, kan je gelijk gebruiken voor de infrarood verwarming, welke zuinig in verbruik is. Hierdoor bespaar je gelijk op de elektriciteitskosten, want maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in comfortabele warmte. Doordat de kachel snel warm is (binnen 5 tot 12 minuten), bespaar je ook op de stookkosten. 

Stroomverbruik elektrische verwarming 

De kwestie van het stroomverbruik komt voortdurend ter sprake als we het over elektrische verwarming hebben. Een elektrische verwarming met infraroodstraling garandeert echter dat je van een lager kWh verbruik kunt genieten. 

Tot 93 procent van de energie wordt in warmte omgezet, dankzij de moderne technologie. Gezien hoe hoog dat is, is dat beslist rendabel. Een goedkope energierekening houdt rechtstreeks verband met het grote rendement. 

In vergelijking met andere elektrische radiatoren is een infrarood elektrische verwarming aanzienlijk milieuvriendelijker. Dit komt doordat de warmte tot driemaal langer meegaat. Bedenk dat alternatieve elektrische verwarmingssystemen, waaronder warmtepompen, ook elektriciteit verbruiken.

2 infrarood panelen foto woonkamer-2 Verwarmingswinkel

Infrarood verwarming geeft heerlijke warmte

Via infrarood verwarming ontvang je aangename warmte. De vaste voorwerpen in de kamer worden warmer door het directe infrarode licht. Daardoor stijgt de temperatuur met nog eens 2 tot 3 graden extra. In tegenstelling tot een convectieverwarming of een elektrische cv ketel, hoef je de thermostaat niet zo hoog te zetten. 20 graden Celsius is meer dan genoeg voor aangename warmte. 

Het jaarlijkse verschil in bedrijfskosten is aanzienlijk. Je hoeft niet de hele ruimte te verwarmen, want een infrarood verwarming kan heel direct een hoek of zone verwarmen. De korte opwarmtijd zorgt er ook voor dat je energiezuinig kan verwarmen op elektriciteit. Afhankelijke van het type en het aantal watt (vermogen) is deze binnen 8 tot 15 minuten warm.

Vragen over huis verwarmen met elektriciteit?

Heb je nog vragen over huis verwarmen met elektriciteit? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van huis verwarmen met elektriciteit via infrarood verwarming. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen zodat je nog meer bespaart op de verwarmingskosten deze winter. De IR panelen kan je bovendien ook kopen in onze online winkel.

Kom alles over infrarood verwarming gezondheid te weten via onze infrarood verwarming blogs

Lees meer blogs

Vacatures