Elektrische handdoekdroger is onmisbaar

Elektrische handdoekdroger zorgt voor warme en droge handdoeken

Wil je genieten droge en warme handdoeken in de badkamer? Dan is een elektrische handdoekdroger echt onmisbaar in deze ruimte. De handdoekdroger elektrisch is een slank warmtepaneel welke gebruikt maakt van infrarood straling. Deze infrarood verwarming zorgt ervoor dat je op welk tijdstip van de dag, altijd een warme en droge handdoek hebt. En dat is nog niet alles. De handdoekdroger zorgt ook nog eens voor een gezond klimaat in de badkamerruimte. We leggen je de voordelen van een elektrische handdoekdroger uit. 

handdoekdroger-beugels-voorbeeld-alle-6.jpg

Wat is een handdoekdroger met verwarming? 

Een prachtig pronkstuk in de badkamer is een handdoekdroger met verwarming van Infrarood verwarming. Niet alleen de badkamer is heerlijk warm, maar je geniet ook van droge en warme handdoeken. Je handdoek ruikt daardoor ook niet muf, want in een korte tijd is deze opgedroogd nadat je het gebruikt hebt. 

Als we het over een handdoekdroger met verwarming hebben, spreken we over ons Dual-Zone infrarood paneel welke drie functies bekleedt. Allereerst het verwarmen van de badkamer, ten tweede het drogen en warmen van je handdoeken en als laatste is het een handdoekrek. 

Hoe werkt een infrarood handdoekdroger?

Een infrarood handdoekdroger is verdeeld in twee zones. Het bovenste deel is een krachtige infrarood verwarming die de ruimte verwarmd. Dit deel bereikt dan ook een temperatuur van maximaal 120 graden Celsius. Het andere deel van het warmte paneel is een energie geoptimaliseerde handdoekdroger, waarbij de temperatuur maximaal 70 graden Celsius is. 

Voor de elektrische handdoekdroger kan je bij Infrarood verwarming kiezen tussen een mat of glanzend oppervlak. Of zelf een bedrukt infrarood paneel met een foto of afbeelding naar keuze. De mogelijkheden zijn hierbij zeer groot. Van een mat wit warmtepaneel tot een gekleurde of zwarte verwarming. 

De infrarood glaspanelen zijn namelijk ook verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. De mogelijkheden met infrarood verwarming zijn daarom zeer breed. Het geeft jouw badkamer extra uitstraling. Vraag onze infrarood verwarming experts om advies over wat het beste in jouw badkamer past. 

Veilige elektrische badkamer verwarming

In een vochtige ruimte is veiligheid natuurlijk zeer belangrijk. Door comfortabel en elektrisch de badkamer te verwarmen is onze elektrische badkamer verwarming zone 2 uitgerust met een IP44 klasse. Dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn en veilig in de badkamer geïnstalleerd mogen worden. 

Daarbij zijn onze infrarood verwarmingspanelen voorzien van oververhitting schakelaars. Mocht het warmtepaneel om welke reden dan ook te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Extra veilig dus. Daarnaast is een infrarood verwarming van glas gemaakt van extra gehard ESG-veiligheidsglas, waardoor ze veilig zijn in gebruik. 

Ook de randen van de elektrische badkamer verwarming zijn rond afgewerkt, waardoor ze niet scherp zijn. Daarnaast beschikt ons assortiment infrarood verwarming over de nodige veiligheidskeurmerken zoals de Duitse TÜV-keuring, VDE, RoHS en CE-markering. 

kleine badkamer handdoekdroger Badkamer verwarmingselement inbouw thermostaat

Eenvoudig installatie infrarood verwarming 

Installatie infrarood verwarming is ook heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra. Een elektrische badkamer verwarming kan je aan het plafond of aan de wand monteren middels de vier bijgeleverde schroeven. Bij plafondmontage geniet je bovendien van een warme vloer, omdat de stralen naar beneden gericht zijn. 

Een elektrische handdoekdroger infrarood paneel monteer je natuurlijk aan de wand. De beste plek is tegenover de douche of tegenover de buitenmuur. Zodra je onder de douche vandaan komt, wikkel jij jezelf heerlijk in een warme en droge handdoek. Het enige waar je bij de installatie infrarood verwarming rekening mee moet houden is de veilige afstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. 

Doordat de infrarood stralen ook de buitenmuur verwarmen heb je geen last meer van ongezonde schimmels in de muren. Droge muren zorgen ook dat de isolatie beter werkt. Kortom, allemaal voordelen van IR panelen. 

– Eenvoudige installatie.

– Altijd droge en warme handdoeken.

– Gezonde warmte. 

– Geen onderhoudskosten en veilig in gebruik.

– Zuinig in verbruik

– Slank infrarood paneel van 2 cm.

– Ruimtebesparend

– In diverse formaten en vermogens verkrijgbaar

– Design radiator badkamer handdoek.

Elektrische handdoekdroger kopen?

Wil je ook profiteren van een optimale wellness in jouw badkamer? Dan kan je de elektrische handdoekdroger kopen in de online winkel van Infrarood verwarming. Geniet iedere ochtend van een warme en gezonde badkamer met een elektrische handdoekdroger of andere infrarood panelen voor de badkamer. Zoals een spiegel met verwarming of een plafondverwarming.

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, zoals een centrale verwarming doet. Het warmt de objecten op, waardoor je iedere keer opnieuw geniet van een comfortabele badkamer. De muren drogen, waardoor schimmels geen kans hebben. Het is de zuinige elektrische verwarming die onmisbaar is in jouw huis. 

Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw badkamer te voorzien van de comfortabele, gezonde en duurzame infrarood warmte! We geven je graag advies infrarood verwarming. Lees ook meer in onze infrarood verwarming blogs over zuinig huis verwarmen met infrarood. Zoals de 10 tips energiezuinig verwarmen met infrarood. Kan je niet wachten? Koop dan onze warmtepanelen in de online web winkel of kom langs in één van de ruim 30 showrooms Infrarood verwarming.

Lees meer blogs

Vacatures