Diverse soorten verwarming met stralingswarmte

Soorten verwarming met infraroodstraling

Er zijn verschillende soorten verwarming met stralingswarmte, wat ook wel infraroodstraling wordt genoemd. Onderling zijn hier verschillen in de soorten infraroodstraling. Ook vallen deze kachels onder de noemer elektrisch verwarmen, want je sluit de kachel aan op elektriciteit.

Met infrarood verwarming kan je zonder gas je huis verwarmen op een efficiënte en effectieve wijze. Je kan hierdoor wel tot 50% besparen op de energiekosten, onderhoud en installatie. De montage is eenvoudig en het onderhoud kunnen we kort over zijn: er zijn geen onderhoudskosten!

Soorten verwarming en onderlinge verschillen

Je hebt infrarood verwarming, kwarts- en halogeen verwarming. Alleen werken met stralingswarmte, wat aangenaam is. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, zoals een convectie kachel doet, maar direct de objecten. Denk hierbij aan vloeren, muren, meubels, apparaten, maar ook mensen.

Er zijn vier factoren die de warmte intensiteit van de soorten verwarming beïnvloeden:
1) De soort infraroodstraling (korte, midden of lange golf)
2) De isolatie aan de achterkant.
3) Het materiaal van het verwarmingselement.
4) De coating van het oppervlaktemateriaal.

Waar op letten bij infrarood panelen kopen?

1. Spectrum infraroodstraling

Het spectrum van infraroodstraling is onderverdeeld in drie bereiken, welke ieder een andere toepassing hebben op de soorten verwarming.

2. Isolatie infrarood paneel

Een tweede factor die de kwaliteit en het energieverbruik bepaalt voor een infrarood paneel is de isolatie aan de achterkant. Hoge kwaliteit verwarming van Infrarood Verwarming hebben een zeer goede isolatie, waardoor er weinig warmte aan de achterkant ontsnapt.

3. Materiaal verwarmingselement

Het materiaal dat gebruikt wordt voor het verwarmingselement bepaalt hoe goed de warmte verspreid wordt over het oppervlaktepaneel. Dankzij de goede isolatie aan de achterkant geven hoge kwaliteit infrarood panelen een optimale warmte straling aan de voorkant van het infrarood paneel.

4. Oppervlakte coating paneelverwarming

De coating van de metalen behuizing speelt ook een rol bij hoe effectief een paneelverwarming is. Hierbij wordt een poedercoating of keramische coating toegepast op de paneelverwarming.

Lees het complete artikel Soorten verwarming met infraroodstraling, waar we bovengenoemde punten uitgebreid toelichten.

Lees meer blogs

Vacatures