Badkamer radiator

Hoe kan je het beste een handdoek drogen badkamer?

In de badkamer is het vaak vochtig na het douchen of baden. Hoe kan je het beste je handdoek drogen badkamer? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Infraroodpaneel heeft daar een perfecte oplossing voor, namelijk een infrarood paneel badkamer handdoek. Met onze handdoekdroger heb je nooit meer vochtige handdoeken. En bovendien sla je na iedere douchebeurt niet alleen een droge handdoek om je heen, maar ook warme. We leggen je de voordelen uit van handdoek drogen badkamer met infraroodstraling. 

handdoekdroger beugels voorbeeld alle schimmel voorkomen

Wat is een infrarood verwarming badkamer handdoek?

Een infrarood verwarming badkamer handdoek is een unieke oplossing voor droge en warme handdoeken. Hoe ziet deze verwarming eruit? Het is een slank infraroodpaneel van 2,2 cm dik, welke voorzien is van twee warmte-zones. 

Hoe werkt een infrarood verwarming handdoek? De unieke Dual-Zone handdoeken droger van het merk Welltherm en Ecaros is een twee-in-één toestel. De bovenste zone is een infrarood paneel waarbij de temperatuur oploopt tot 120 graden Celsius. Deze zone heeft dan ook de functie om aangename warmte te verspreiden in de badkamer. 

De onderste zone heeft een droogfunctie voor de handdoeken. De temperatuur van dit gedeelte ligt lager, 70 graden Celsius. De infrarood panelen zijn verkrijgbaar in een glazen en metalen uitvoering. 

Op het infrarood verwarmingspaneel zelf is ruimte voor twee of drie metalen beugels waar je de handdoeken vervolgens aan ophangt, zodat ze kunnen drogen. Doordat de panelen slechts 2,2 cm dik zijn, bespaar je ook nog eens ruimte in de warme badkamer. Handdoek drogen badkamer doe je met een warmtepaneel van Infraroodpaneel.

Is een elektrische verwarming veilig in de badkamer?

Een infrarood paneel is een elektrische verwarming en is uiterst veilig voor gebruik in de badkamer. We leggen je uit waarom onze elektrische verwarming met infraroodstraling veilig is in de badkamer. 

Dankzij de IP44-klasse is de elektrische infrarood verwarming spatwaterdicht, waardoor ze absoluut veilig zijn om in welke vochtige ruimte dan ook te gebruiken. Wat belangrijk is bij de installatie, is dat je de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. Vaak wordt een elektrische badkamer verwarming handdoek tegenover de douche of bad gemonteerd. Zodra je klaar bent met douchen sla je de warme en droge handdoek zo om je heen. 

Bovendien zijn warmte panelen voorzien van meerdere veiligheidsschakelaars tegen oververhitting. Mocht het om de een of andere reden voorkomen dat het infrarood paneel niet uitgaat, dan schakelt deze zichzelf uit als het een bepaalde maximum temperatuur bereikt is. Extra veilig. 

De badkamer infrarood verwarming van glas is gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas. Daarnaast bevat het geen scherpe hoeken. Het is dus zeker veilig om elektrische infrarood verwarming met handdoek droger in de badkamer te installeren. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming handdoekdroger

Meerdere functie badkamer radiator handdoekdroger

De badkamer radiator handdoekdroger heeft meerdere functies. Ten eerste zorgt de handdoekdroger ervoor dat je de vochtige of natte handdoeken in een mum van tijd goed droog zijn. Dit heeft als voordeel dat ze ook niet muf gaan ruiken. 

Ten tweede dient de badkamer radiator handdoekdroger als een heerlijke badkamer verwarming. De lange golf infrarood stralen geven een heerlijke intense warmte af, die je nodig hebt in deze vochtige ruimte. 

Ten derde heb je met een badkamer radiator handdoekdroger gelijk een mooie plek om je handdoeken aan op te hangen. De designpanelen van Infraroodpaneel zijn overigens in verschillende afmetingen en wattages verkrijgbaar. 

Indien je voor een spiegel infrarood paneel kiest met handdoekdroger, dan heb profiteer je nog van een vierde functie. Namelijk de spiegel zelf. Het voordeel van een spiegelpaneel is dat je nooit meer een beslagen spiegel in de badkamer hebt na het douchen. 

Waar elektrische handdoekdroger kopen? 

Wil je een elektrische handdoekdroger kopen? Dan kan je terecht bij de online winkel van Infrarood verwarming. In onze webshop vind je alle producten voor handdoek drogen badkamer. Van het dual-zone warmtepaneel tot de bijpassende beugels. Je kan kiezen uit vele modellen, waardoor er altijd wel een infrarood paneel bij zit, die past in jouw badkamerinrichting. Verwarming kopen doe je bij Infraroodpaneel.nl

Zoals een spiegel verwarming van 60 x 150 x 2,2 cm en 660 Watt. Hier passen met gemak 2 of 3 handdoek beugels op. Of een Welltherm handdoekdroger kristal wit glas met een afmeting van 60 x 120 x 2,2 cm. Welke een vermogen heeft van 550 Watt. Dit warmtepaneel is gemaakt van metaal en afgewerkt met een subtiele coating. Ook verkrijgbaar als zwarte verwarming. Op de producten van Welltherm krijg je trouwens 5 jaar garantie. 

De badkamer radiator handdoekdroger modellen die je bij Infraroodpaneel in de webshop kan kopen zijn voorzien van de nodige veiligheidskeurmerken. Zoals, CE en VDE-certificaten, TÜV-keurmerk, RoHS-keuring en Made in Europe. 

Nog een prettig bijkomend voordeel van handdoek drogen badkamer met infrarood verwarming is dat warme infraroodstralen de badkamer snel drogen. Hierdoor trekt het vocht weg, waardoor schimmels geen kans meer hebben in deze ruimte. Wil je meer weten over handdoek verwarming van Infraroodpaneel? Neem gerust een keer contact met ons op.

Lees meer blogs

Vacatures