Badkamer radiator

3 verwarming oplossingen bij badkamer verbouwen

Wil je de badkamer verbouwen? Denk dan ook van tevoren goed na over welke verwarming je kiest. Bij badkamer verbouwen draait het om de algehele look & feel. Welke kleuren kies je, wat voor soort tegels en de grootte van de tegel. Welke badkamer meubels en ga je voor een bad, douche of beide? Maar wat heb je aan een mooie nieuwe badkamer als je de oude verwarming nog in de ruimte hebt hangen? Welk vaak niet krachtig genoeg is om de badkamer aangenaam te verwarmen?

IR panelen badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 3

Investeer in badkamer verbouwen

Een badkamer verbouwen is een investering waar je zeker 25 jaar lang van geniet. Dat is namelijk de gemiddelde levensduur van een badkamer. Vanwege deze lange levensduur is het ook van essentieel belang om, voordat de badkamerrenovatie start, na te denken over de toekomst. 

Houd bij badkamer verbouwen daarom ook rekening met als je ouder wordt. Je verwarmingsbehoefte kan veranderen of wellicht heb je een rolstoel nodig om je te verplaatsen. Is de nieuwe badkamer daar ook op voorbereid? Je waardeert dan bijvoorbeeld een verhoogd toilet, maar ook een handdoekverwarming waar je eenvoudig je handdoeken aan ophangt en droogt. Altijd warme en droge handdoeken na het douchen. 

Alvorens te beslissen over het beste verwarmingssysteem voor een badkamer, is het essentieel te begrijpen dat deze ruimte vaak verschilt van andere kamers in huis. Een badkamer is vaak kleiner en heeft een hoge vochtigheidsgraad, wat de perfecte omgeving voor schimmel vormt als de ruimte niet goed verwarmd en geventileerd wordt. Daar komt nog bij dat een badkamer natuurlijk hogere temperaturen vereist. Want er gaat niets boven een warme douche bij een aangename kamertemperatuur en je daarna in een voorverwarmde handdoek te wikkelen.

Badkamer renovatie is het moment voor nieuwe verwarming

Een badkamer renovatie is het beste moment om de verwarming ter discussie te stellen en wat ideeën voor de badkamer verwarming op te doen. Een badkamer renovatie is hét moment om de juiste keuze te maken voor een nieuwe verwarming. Een duurzame en energiezuinige verwarming die voldoet aan al jouw wensen en warmtebehoefte. 

Misschien wil je wel gelijk een vloerverwarming. Je kunt die gemakkelijk combineren met een elektrische handdoek verwarming om je handdoeken voor te verwarmen en te drogen. Een ideale bijverwarming voor de badkamer, welke bovendien een snelle temperatuurverhoging bezorgen in de herfst of de lente als de centrale verwarming uit staat. 

Indien een vloerverwarming geen optie is, kun je de bestaande radiator gewoon vervangen door een nieuw infrarood paneel die perfect bij de nieuwe look en feel van de badkamer past. Verkrijgbaar in prachtige kleuren en designs, zoals een spiegel verwarming aan de wand of een wit infrarood paneel aan het plafond. We geven je 3 verwarming ideeën voor wanneer je de badkamer verbouwen gaat. 

3 ideeën voor badkamer verwarming

#1 Multifunctionele handdoekverwarming: droge en warme handdoeken

Een infrarood handdoekverwarming is multifunctioneel. Het bovenste deel van de handdoekverwarming is de pure infrarood verwarming waarbij de temperatuur oploopt tot maximaal 120°C. Het onderste deel van het paneel heeft een droogfunctie voor de handdoeken, welke een maximale temperatuur van 70°C bereikt. 

Dankzij de IP54-klasse zijn alle badkamer infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in de badkamer. De elektrische handdoekverwarming is verkrijgbaar in zowel een metaal als een glas oppervlak. Wel te verstaan ESG veiligheidsglas. Een handdoekradiator van Infrarood Verwarming bezorgt je een heerlijke warme badkamer en altijd warme droge handdoeken. 

#2 Spiegel met verwarming: nooit meer een beslagen spiegel 

Een spiegel met verwarming is de ideale oplossingen voor een kleine vierkante badkamer. Het warmtepaneel is slechts 2 cm dik en dus ruimtebesparend. Je hangt de badkamer spiegel met verwarming op de plek van de gewone verwarming. Het spiegel oppervlak is licht verchroomd. De infrarood verwarming spiegel is ook verkrijgbaar met led-verlichting. 

De stralingswarmte van de koolstoftechnologie achter het spiegelglas voorkomt het beslaan van het oppervlak, zodat jouw spiegelbeeld ook na het douchen duidelijk zichtbaar is. Zelfs bij verhoogde luchtvochtigheid en waterdamp beslaat de infrarood verwarming spiegel niet. Daarom is een spiegel infrarood verwarming de ideale oplossing als nieuwe verwarming bij badkamer verbouwen. 

#3 Plafondverwarming: altijd een warme vloer

Heb je voorkeur voor een plafondmontage in de badkamer? Dit bespaart ruimte en de vloer wordt ook heerlijk warm. Het is aan te raden om de plafondverwarming niet direct boven de douche of het bad te monteren. Ieder elektrische installatie moet altijd minimaal 60 centimeter van een waterbron zitten. Het voordeel van een plafondverwarming met infrarood straling is dat de vloer en de muren heerlijk opwarmen. 

Kies je voor donkere tegels op de vloer? Dan houden deze de infrarood warmte extra lang vast. Je hebt daardoor geen vloerverwarming meer nodig. Een grondverwarming is duurder dan een infrarood paneel. De warmte van infrarood is ook veel sneller en een infrarood paneel hoef je niet uren te laten opwarmen. Binnen enkele minuten zijn de infrarood panelen al lekker warm.

Kenmerken infrarood verwarming badkamer

– Ruimtebesparend, slechts 1,8 tot 2,2 cm dik.

– Ideaal voor kleine ruimtes.

– Geschikt voor montage aan de wand of plafond.

– Eenvoudige installatie dankzij universele muurbeugel.

– Gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

– Efficiënte en directe warmte (opwarmtijd van enkele minuten).

– Geen onderhoudskosten.

– Zeer zuinig in verbruik en te combineren met zonnepanelen. 

Meer weten over infrarood verwarming badkamer? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van deze elektrische verwarming. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere energie besparing. 

Meer informatie over warmtepanelen kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Bijvoorbeeld over elektrische handdoekdroger is onmisbaar in de badkamer. Lees ook onze top 10 voordelen verwarming elektrisch. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope elektrische verwarming met infrarood straling. De IR panelen kan je natuurlijk ook direct online kopen in  onze winkel

Lees meer blogs

Vacatures